maandag 23 april 2012

Philippe Gilbert almaar meer verdrongen
... dat leert alvast de erg betrouwbare Cycling Quotient Ranking (http://cqranking.com/men/asp/gen/cqRankingRider.asp?current=1)
die àlle wedstrijden van de internationale kalender verhoudingsgewijs in rekening brengt.
Met zijn povere 255 punten blijft Gilbert in de specifieke ranking van 2012 (die aangevoerd wordt door Tom Boonen met 1438 p.) steken op de 57ste plaats en dat heeft ook zijn repercussies in de overlappende ranking 2011+2012 (uitslag van 2011 wordt telkens vervangen door die van 2012), waarin hij (2122 p.) de pole position afstaat aan Joaquin Rodriguez (2414 p.). Peter Sagan (1991 p.) is daarin opgerukt van de achtste naar de derde plaats en Vincenzo Nibali (1947) van de dertiende naar de vierde. Cadel Evans (1734) vervolledigt de top-vijf.
Ook een nieuwe eindzege in de World Tour Ranking zit er voor Philippe Gilbert niet meteen aan te komen. Daarin leidt Tom Boonen (366 p.), vòòr Vincenzo Nibali (272 p.), Peter Sagan (220 p.) en Joaquin Rodriguez (210 p.). Gilbert wordt pas op een (met Jurgen Van den Broeck gedeelde) 24ste plaats teruggevonden met een voor hem schamele 72 puntjes. 
Een drama is één en ander niet voor Phil, zijn lopend contract bij BMC overtreft nog altijd ruimschoots dat van àl zijn concurrenten. Na dit seizoen blijft dat nog twee seizoenen langer doorlopen en dat zal voor hem als bijna-dertiger wel doorslaggevend zijn om zijn schaapjes in Monaco op het droge te hebben. Wie kan hem ongelijk geven? BMC daarentegen moet zich stilaan afvragen of het een goed idee was om zo zwaar in de toenmalige numero uno van de wereld te investeren. Tijdens de nazomer en de herfst kan hij nog veel rechtzetten maar nogal wat insiders twijfelen of hij erin zal slagen de neerwaartse spiraal om te buigen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten