vrijdag 20 april 2012

Toscaans eindpodium wenkt voor Tim Wellens
De apocalyptische weeromstandigheden (ijsregen en hagel) hebben op de voorlaatste dag van de Toscana - Terra di Ciclismo voor een klimatologisch bloedbad gezorgd. Liefst 39 renners onder wie de Belgen Steve Bekaert, Sean De Bie en Boris Vallée werden door onderkoeling tot opgave gedwongen. Floris Smeyers, Thomas Sprengers en vooral Tim Wellens konden hun spieren wel warm houden en blijven in koers.
Vooral Tim Wellens heeft uitstekende perspectieven. Na zijn vierde plaats van en naar Cavriglia deed hij even goed tussen Terranuova Bracciolini en Cortona, waar hij eveneens als vierde werd afgevlagd. Hij  was één van de acht eerste achtervolgers (onder wie ook leider Fabio Aru en het Luxemburgse toptalent Bob Jungels) die luttele twee seconden na de Australische dagwinnaar Jay McCarthy arriveerden. 
Aan de vooravond van de slotrit staat Tim Wellens tweede in de tussenstand op 9" van Fabio Aru, in 2011 al tweede (na de Oostenrijker Georg Preidler) in deze wedstrijd en vier maanden later eindlaureaat van de Giro delle Vall d'Aosta. 
Deze beslagen klassementsrenner, sedert dit jaar contractrenner bij Astana, is bovendien uitstekend omringd door zijn landgenoten Francesco Manuel Bongiorno en Enrico Barbinrespectievelijk derde en vierde in de tussenstand. Voor de bijna één jaar jongere Tim Wellens wenkt het eindpodium maar de hoogste trede zal allicht letterlijk iets te hoog gegrepen zijn. Met deze prestatie heeft de jongste zoon van ex-renner Leo zijn profwaardigheid, die hij vanaf 1 juli mag uitoefenen bij Lotto-Belisol, alvast dik onderstreept. Deze jongen zou wel eens snel de aansluiting kunnen maken met Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert.  

1 opmerking:

  1. Lezen : Loïc Vliegen ipv Boris Vallée (die actief was in Zlm Tour)

    Tim Wellens : Bandbreuk op 3km van de eindstreep tijdens de laatste rit "Strde Bianche", toen hij wegereden was van leider Fabio Aru.

    BeantwoordenVerwijderen