zaterdag 28 april 2012

STOP het betuttelen en het pamperen van de aspiranten
Tijdens de maand mei staan voor de diverse categorieën nogal wat midweekwedstrijden geprogrammeerd. Enkel voor de aspiranten biedt dit gegeven géén enkele meerwaarde want ze mogen aan amper één koers per week in dezelfde discipline deelnemen.
Men moet zich het waarom van die restrictie afvragen. Vroeger verstopten de vroede vaderen van de Globelaan zich achter het decreet, dat zich wel eens tegen hen keerde en - allicht daarom - inmiddels afgevoerd zou zijn. Nu bepalen de bobo's en de pipo's zelf hun eigen kortzichtige wetjes, die veel weg hebben van een spelletje "mens erger je niet". 
Motivering zou zijn dat jongeren die op jonge leeftijd te vaak koersen het niet tot contractrenner zullen brengen. Hoeveel nochtans betuttelde en gepamperde beginners bereiken de beroepscategorie? Eén of twee op duizend? Laat de 999 of 998 anderen derhalve zoveel en zo vaak koersen als ze dat willen zoals bijvoorbeeld in Nederland. 
Overigens wat doen onze 12-, 13- en 14-jarigen op schoolvrije dagen dat ze niet mogen koersen? Bijvoorbeeld met een groter verzet een langdurige training inlassen in onveilige verkeersomstandigheden.
Voor alle duidelijkheid toch "het evangelie van de Globelaan" verkondigen om de aspiranten van verkeerde interpretaties te behoeden:
Aspiranten mogen maximaal aan ÉÉN WEGWEDSTRIJD PER WEEK DEELNEMEN te kiezen uit:
• WEEK 1: 28 april – 29 april
• WEEK 2: 1 mei – 5 mei – 6 mei
 WEEK 3: 12 mei – 13 mei
 WEEK 4: 17 mei – 19 mei – 20 mei
 WEEK 5: 26 mei – 27 mei
 WEEK 6: 28 mei - 2 juni – 3 juni
Opgelet: de aspiranten die op 27 mei (Sinksen) aan een wedstrijd deelnemen mogen niet aan de wedstrijd van 28 mei (sinksenmaandag) deelnemen (twee dagen na elkaar is niet toegelaten)!

1 opmerking:

  1. Stop inderdaad met de aspiranten te betuttelen. Ze kunnen amper 22 wegkoerskes rijden op hun jaar en hun seizoen stopt dit jaar trouwens al op 9 september !! Voor die 22 koerskes moeten ze wel een vergunning betalen voor een heel jaar ! En diegene die als Belg in Nederland gaan koersen kunnen blijkbaar zoveel koersen als ze willen. Het belgisch reglement van 22 koerskes per jaar telt enkel voor de belgische wedstrijden. Zie maar naar de uitslag op KNWU van zaterdag 28 april 2012 te Koewacht (Wim Hendriks Trofee Jeugdwedstrijd cat 7 = 14 j aspirant). Daar staat een BELG op de 10e plaats op zaterdag 28 april die dan zondag 29 april te Beveren ook een 10e plaats behaald. Als je daar dan een vraag over stelt aan de bondsafgevaardigden krijg je als antwoord: "In Nederland kennen ze het systeem niet van de sportpas, daar kunnen de aspiranten zogezegd alle dagen rijden. Wanneer een Belgisch renner, of een Nederlandse renner de zaterdag in Nederland aan een wedstrijd deelneemt en daarna de zondag in België hebben wij daar geen kontrole op." Er is dus nog wat werk aan de winkel ...

    BeantwoordenVerwijderen