dinsdag 24 april 2012

Leiderstrui(en) in de Beker van België, nièt in de Topcompetitie
Een jaar geleden, na afloop van de Vlaamse Pijl, stond inrichter Philippe Vandendorpe bedremmeld want tevergeefs te wachten op het uitreiken van de witte leiderstrui aan Sean De Bie. Bleek dat er geen leiderstrui meer mocht uitgereikt worden op bevél van de UCI, liet de Wielerbond weten.
Ziedaar een pertinente leugen want ik had het toen al nagevraagd bij dienstdoende internationale commissaris Watson, die zei dat dit "matière belge" was. Waarvan akte dus, hetgeen ook betekende dat men de inrichters van de zelfverklaarde Topcompetitie zonder meer te kakken werden gezet.
En wat doet er zich nu een klein jaar later voor? Na de G.P. van Roeselare, de eerste manche van de Beker van België, leiderstruien werden uitgereikt: de gele aan Dieter Vandriessche,  als ... vierde in de daguitslag algemeen leider geworden en de blauwe aan Gianni Marchand de eerste jongere.
Luister naar onze woorden maar let niet op onze daden, het zou een passende slogan zijn voor de Wielerbond die zijn inrichtende medemens dus voor een onnozelaar neemt. Terzelfdertijd zie je hoe de traditionele krachten ongegeneerd de scepter zwaaien aan de Globelaan. Mijn frequente frontale aanvallen op de vermaledijde Wielerbond zijn dus meer dan een beetje gerechtvaardigd.
Benieuwd hoe de inrichters van de Topcompetitie op deze ontwikkeling zullen reageren. Niet, moet ik vrezen wat dan zou getuigen van bijzonder weinig zelfrespect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten