donderdag 26 april 2012

Tiesj Benoot behoort tot de fine fleur van het bouwjaar 1994
Het seizoen 2012 is inmiddels negen weekends gevorderd en Tiesj Benoot heeft nog niet gewonnen. Die vaststelling is niet meer dan een voetnoot onder de bloemlezing van sterke prestaties die hij neer- en in fraaie ereplaatsen omzette: 12de Kuurne-Brussel-Kuurne, 2de Tour de la Communauté Artois-Lys - Lillers (Fr.), 5de La Bernaudeau (Fr.), 10de Trofee van Haspengouw, 12de Tour du Nivernais Morvan (Fr.), 10de Ster van Zuid-Limburg (na het bijna behalen van de tweede dagzege), 3de Trophée Centre Morbihan (Fr.). In laatstgenoemde rittenkoers eindigde op 16" van de winnende Australiër Hayden McCormick (DCM-GB Vorselaar) en dat tijdsverschil gaf hij helemaal toe in de korte tijdrit. In combinatie met zijn eerdere matige vijfde plaats in het kampioenschap van Oost-Vlaanderen tijdrijden (b)lijkt dit hoofdvak zijn werkpunt. 
Vooral Frankrijk was dus zijn wingebied maar tijdens de eerste week van mei verlegt hij zijn steven naar Oost-Europa. Dan is hij met de nationale selectie aan de slag in de Course de la Paix in Tsjechië, die meetelt voor de Nations Cup. Daar hoopt hij zijn vaardigheid in de meerdaagse inspanning te kunnen bevestigen. Daar een goed eindklassement inleiden met een dagzege zou de max zijn maar voor Tiesj is winnen geen obessie.
Een notoire winnaar is hij nooit geweest. In 2011 moest hij als eerstejaarsjunior tot eind mei wachten op zijn openingszege in St. Martens-Bodegem. Een kleine vier maanden later kwam daar in Haaltert een tweede regionaal succes bij. Toen al werd het geheel opgesmukt met een lonende kennismaking met de mooiste koersen. Vooral een zevende eindplaats in L'Ain-Ternational Rhônes-Alpes Valromey Tour was toen spraakmakend. Ook zijn G.P. Rübliland, waarin hij zelf elfde werd ondanks hand- en spandiensten aan zijn winnende maat Louis Vervaeke, was beklijvend. Zo'n uitschieter wil hij dit jaar overtreffen en misschien valt het hem al de komende dagen al te beurt in Tsjechië. Ook de Ronde van Vlaanderen staat ongetwijfeld rood aangestipt. In 2011 nipte hij er al met bijval van maar een lekke band op de Eikenberg temperde zijn enthousiasme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten