maandag 2 april 2012

Vijf i.p.v. acht provinciale kampioenschappen tijdrijden
Dinsdag 3 april brengt de provinciale kampioenschappen tijdrijden, helaas niet in acht maar in slechts vijf provincies: Antwerpen (Malle), Henegouwen (Sirault), Oost-Vlaanderen (Ursel-Knesselare), Vlaams-Brabant (Orsmaal-Linter) en West-Vlaanderen (Ruddervoorde).
In Luik, Namen - Waals-Brabant - Luxemburg maar ook in Limburg (dat tot nader order ook verstoken blijft van een wegkampioenschap voor nieuwelingen) mogen de renners dit kampioenschap op hun buik schrijven.
Jà, de Wielerbond zou in deze zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen door de Limburgse renners te laten deelnamen aan het kampioenschap van Antwerpen te Malle en de Waalse te groeperen in één gewestelijk kampioenschap te Sirault. Het zou een mooi gebaar zijn tegenover deze locaties die deze kampioenschappen reeds jàren trouw organiseren én tegenover de renners uit Luik, Namen - Waals-Brabant - Luxemburg en Limburg, die toch ook de volle prijs betalen voor hun vergunning en recht hebben op dezelfde faciliteiten.
Het geeft nogmaals aan hoe dramatisch er zich als het ware een vleesetende bacterie in de kalenders van het jeugdwielrennen heeft gezet. Hoelang blijft men nog passief toekijken? Nog heel lang moet ik vrezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten