maandag 2 april 2012

Marc Coucke: some guys have all the luck...
Some guys have all the luck: het is zeker van toepassing op Marc Coucke, die willens nillens Philippe Gilbert inruilde voor Tom Boonen en die nu met zijn nieuwe ploeg Omega Pharma - Quick.Step - vloot alles wint met Tom Boonen als vlaggenschip.
Enig leedvermaak is niet misplaatst omwille van de arrogante manier waarop Philippe Gilbert zijn biezen pakte.
Komt Gilbert nog terug? Het kàn maar zo diep als Philippe in de lente van 2012 onverklaarbaar viel, is Tom Boonen door tegenslagen allerhande nooit weggezakt. Het wordt Gilbert kennelijk nog niet zwaar aangerekend, maar wacht maar tot hij eventueel ook faalt in "zijn" klassiekers. Dat zal hij wat over zijn kop krijgen. Het kruispunt der wegen situeert zich in de Amstel Gold Race van zondag 15 april, waarvoor Tom Boonen zich tot nader order heeft ingeschreven omdat hij ook daar terecht mogelijkheden ruikt. Het zou nogal een boem geven indien Boonen zich ook daar de beste van allemaal toont of zelfs maar als de betere van Gilbert profileert.
Tom Boonen met zijn vermeende gelimiteerde mogelijkheden komt met zijn staat van verdienste dicht bij de vijftig palmaressen uit de gehele wielergeschiedenis.
Some guys have all the luck: maar de grote truc is het geluk dwingen en daarin is Marc Coucke maar evenzeer Patrick Lefevere een kampioen in zoals ... Tom Boonen. Een complementair trio dat hopelijk nog langdurig samenwerkt tot groot jolijt van de Vlaamse wielerliefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten