zaterdag 7 april 2012

Cameron Meyer goud 
en Kenny De Ketele brons in WK puntenrit
Kenny De Ketele is op de baanwereldkampioenschappen in Melbourne (Austr.) derde geworden in de puntenkoers, een (helaas voor hem) niet-Olympisch nummer.
De 26-jarige Nederenamenaar leek op weg naar goud maar moest in de slotronden zwaar inleveren toen de Australiër Cameron Meyer een winstronde en meteen twintig bonuspunten pakte. De Brit Ben Swift won de slotsprint en passeerde op zijn beurt De Ketele.
De Ketele deed er alles aan om de hoofdprijs te behalen. Hij sprokkelde van meet af aan punten en leek, na het winnen van vier sprints op rij, op het ideale moment de pole position in te nemen. Terwijl hij van die inspanningen aan het herzetten was, sloeg de sluwe Meyer toe door met de Nieuw-Zeelander Aaron Gate in steun een winstronde te nemen. Kenny was te afgepeigerd om nog met goed gevolg te kunnen meedoen aan de slotsprint, die Ben Swift won en waardoor hij één puntje meer totaliseerde.
Van de beter voorbereide Cameron Meyer verliezen is beslist geen oneer. De 24-jarige Australiër werd op dit spectaculaire nummer ook al wereldkampioen in 2009 en 2010. Voor het debuterende GreenEdge is dit de zoveelste voltreffer.
Cameron focust zich gaandeweg ook meer en meer op een carrière als wegrenner. Zo werd hij zowel in 2010 als in 2011 kampioen van Australïe tijdrijden, in 2009 werd hij (na Michael Rogers) en in 2012 (na Luke Durbridge) tweede. Dit jaar reed hij, met het tijdrijden als hoeksteen, een opmerkelijke Tirreno-Adriateco (10de). Op korte termijn doet hij zeker mee voor dagsuccessen (tijdritten) in de grote ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten