vrijdag 6 april 2012

Gaëtan Bille breekt de ban
Gaëtan Bille uit Fouches (province de Luxembourg) heeft de 46ste G.P. Pino Cerami (1.1) gewonnen. Aan het einde van een kille tocht van 195 kilometer tussen Saint-Ghislain en Frameries maakte hij zich, met zijn ploegmaat Jonas Vangenechten in steun, uit de voeten voor de Fransman Romain Feillu tegen wie hij in de spurt kansloos zou zijn geweest.
Een stevige opsteker dus voor Lotto-Belisol, dat na de magere resultaten van de prille lente nog maar aan zijn achtste seizoenzege toe was (vijf voor Andre Greipel en twee voor Gianni Meersman).
Het viel Gaetan te beurt daags vòòr zijn 23ste verjaardag. Hij reed in 2011 voor het continentale Wallonie Bruxelles - Crédit Agricole en maakte zich vooral waar met een zesde plaats in Gent-Ieper, een overwinning in Zellik-Galmaarden en een vierde plaats in La Flèche Ardennaise. Tussendoor behaalde hij een dagzege in de Rhône-Alpes Isère Tour en de Ronde de l’Oise. Op het einde van het seizoen stak hij de neus aan het venster in de Schaal Sels, Paris-Brussel en de G.P. d'Isbergues - Pas de Calais.
Eén en ander volstond voor een precieuze stek in Lotto-Belisol. Tijdens de eerste maanden van het seizoen werd er veel gevergd van hem. Hij moest opeenvolgend opdraven in de Ruta del Sol, Paris-Nice, de Volta a Catalunya en zelfs de Ronde van Vlaanderen. Dit zware programma heeft hem kennelijk goed gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten