zaterdag 28 april 2012

Sacha Modolo, superbolide in wording?
Sacha Modolo meldde zich met een vierde plaats na Oscar Freire, Tom Boonen en Alessandro Petacchi maar vòòr Daniele Bennati, Thor Hushovd, Philippe Gilbert,... in Milano-Sanremo 2010. Hij bevond zich op bewuste 20 maart op drie maanden van zijn 23ste verjaardag. Colnago - CSF Inox sprong bedachtzaam met hem om, al liet het hem gedurende de aanvangsweek met bijval (tiende in Utrecht, zevende in Marina di Carrara) nippen van de Giro. Van een eerste overwinning bleef hij ook verder in het jaar verstoken maar zijn 160ste plaats eind 2010 in de betrouwbare Cycling Quotient Ranking gaf aan dat hij op een algeheel geslaagd debuutjaar mocht terugblikken.
Niet winnen in 2010 werd dubbel en dik opgehaald in 2011 met liefst tien successen, waarmee hij in de internationale zegestand uitkwam op de achtste plaats. Vooral dagzeges bleken zijn ding, meestal behaalde hij ze per twee zoals in Qinghai Lake, Denemarken, Settimana Lombarda en Padania. In de Brixia Tour hield hij het bij één en tussendoor maakte hij in de Coppa Agostoni maakte hij het tiental vol. Het voerde hem, in combinatie met nog enkele ereplaatsen, al naar de 89ste plaats in Cycling Quotient Ranking.
Meer nog dan in 2011 begon hij ook aan 2012 eerder schoorvoetend. Drie dichtste ereplaatsen kwelden hem: in de G.P. Costa degli Etruschi (Elia Viviani) en in de Circuit de la Sarthe (na de inmiddels verbannen Denis Galimzyanov en na Michel Kreder) gaven aan dat hij "op komst" was. Op 27 april brak hij de ban op de zesde dag in Turkije te Kusadasi, waar hij de Australiërs Matthew Goss en Mark Renshaw afhield.
Met winnen is hij dit keer laat begonnen, dacht je, maar dat is onwaar want in 2011 liet zijn openingszege tot 6 juli (vijfde rit Tour of Qinghai Lake) op zich wachten. Hij brengt hem geruststellend op schema voor zijn derde Giro, waarin hij een eerste dagzege wil behaen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten