woensdag 4 april 2012

Nathan Van Hooydonck en Senne Leysen demonstreerden
Michael Goolaerts mag, samen met Joachim Vanreyten, aanzien worden als 's lands beste tijdrijder bij de tieners. Hij werd op het WK tijdrijden in Kopenhagen 2011 dertiende maar wel vierde eerstejaars in weerwil van een archaïsche voorbereiding. In theorie kan voor Goolaerts het WK-podium te Valkenburg dus niet ver weg zijn, al zal hij - net als Vanreyten - eerst zijn selectie moeten afdwingen.
Die kwikzilveren Goolaerts werd op het PK tijdrijden van Antwerpen op 3 april in Oostmalle overtroffen door neo-junior Nathan Van Hooydonck, die over de elf kilometer acht tellen minder deed. Met de verbazende Brent Luyckx (+22"), Jenthe Biermans (+29") en Dries Verstrepen (+30") vervolledigden drie andere neo-junioren de top-vijf. Het was zeker niet in hun nadeel dat zij slechts één ronde van elf kilometer in plaats van de gebruikelijke twee moesten afleggen.
Van Hooydonck, die al goede sier maakte in het regionale circuit en tweede werd in de openingsmanche der Beker van België in Aalst-St. Truiden, lijkt de bestaande hierarchie al meteen dooreen te schudden. Indien hij dat bevestigt in Opoeteren en Borlo ...
Tweedejaarsnieuweling Senne Leysen won tussen eind februari en eind maart al drie wedstrijden met groots vertoon. In evenveel andere behaalde hij een dichte ereplaats. In het kampioenschap van Antwerpen tijdrijden deed hij wat van hem verwacht werd: afgetekend winnen! Laurens Boons (+16") en Jeroen Van den Berghe (+26") mochten hem op het podium vergezellen. Senne Leysen deed over dezelfde elf kilometer 48" meer dan Nathan Van Hooydonck, die een superdag moet gekend hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten