maandag 30 april 2012

Pyfferoen-time in Korbeek-Lo
... dat was het op zondag 29 april tussen twee uur en kwart vòòr vijf in de namiddag. Miel Pyfferoen deed het op ongebruikelijke wijze want hij vloerde in de spurt vijftien medevluchters. Meestal eindigt hij vèr of net vòòr de verslagen groep, wat hij ook in Korbeek-Lo probeerde te doen maar het werd verijdeld. De snellere jongens dachten hem te hebben uitgeschakeld maar Miel maakte van de nood een deugd en beriep zich op een krachtspurt, waarin hij vooral Seppe Verschuere en Wouter Leten afhield. Zij mochten onder hem op het podium postvatten.
De 17de Vlaams-Brabantse Pijl, van en naar Korbeek-Lo de tweede manche der Beker van België, viel snel in haar beslissende plooi tijdens de passage door Hoegaarden en omstreken met de sterk hellende stroken Hoxem en Kouterhof. Het waren natuurlijke bondgenoten voor zestien wakkeren: Michel Cools (Avia), Glenn Debruyne (WK Noord West Brabant), Benjamin Declercq en Miel Pyfferoen (DJ-Matic), Jelle Feys (Jonge Renners Roeselare), Wouter Leten (Crabbe-Performance), Ruben Pols (Onder Ons Parike), Jelle Rutsaert (Tieltse Renners), Jeroen Smits (W.V. Viking-Waterland - Ned.), Timon van Reek (de Jonge Renner - Ned.), Niels Verbraeken (Hand in Hand Baal), Seppe Verschuere (Balen B.C.), en last bout not least Tom Bosmans - Merlijn Decoster - Miel Houfflyn - Laurent Pieters (een kwartet van Cube-Fintro). 
Ontbraken: de almaar meer gewaardeerde Australiër Hayden McCormick (DCM) en Dries Verstrepen (Balen B.C.). Zij deden er alles aan om de kloof te delgen maar konden het niet meer rechtzetten voor meer dan een zestiende respectievelijk zeventiende plaats.
Miel Pyfferoen, de tweede zoon van de inrichter van Ruddervoorde's topveldrit in oktober, is het de tweede zege van het seizoen. De eerste behaalde hij vorige zondag in het voor hem verre Retie-Schoonbroek, daags na een nogal teleurstellend optreden (20ste op 3'35" van de gloriërende Nathan Van Hooydonck, die de komende dagen ons land vertegenwoordigt op de Course de la Paix) in de eerste nationale tijdrit in Opoeteren. Miel gaf daar dus aan de winnaar ruim zeven (!) seconden toe per kilometer. Ook Miel heeft dus meer moeite met een "één tegen één" dan met een "één tegen allen". Zeker bij hem moet dat meer tussen de oren dan in de benen zitten.
Misschien heeft dat het vermoeden van meforme uitgelokt en werd hij over het hoofd gezien voor alle nationale selecties totnogtoe. Best zo, zal Miel daarvan zeggen, want in dat geval had ik in Korbeek-Lo niet kunnen triomferen.
Voor Miel breken nu interessante tijden aan met opeenvolgend: Wortegem Koerse (zaterdag 5 mei), het kampioenschap van West-Vlaanderen (op zondag 13 mei zowaar in eigen Ruddervoorde) en het kampioenschap van België (Heusden-Zolder, 27 mei). Daarin uitblinken is essentiëler dan winnen, al probeert Miel de beide oefeningen telkens met elkaar te verenigen. Het is hem in de loop der jaren al frequent gelukt en in mei 2012 zal zich dat minstens één keer herhalen, let op mijn woorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten