vrijdag 13 april 2012

Wesley Widar: last minute wordt favoriet
Blijkt dat er u toch en wel morgen zaterdag 14 april een kampioenschap van Limburg tijdrijden is en daar kunnen we enkel blij om zijn dat ook de meest oostelijke provincie dezelfde faciliteiten geniet als hun Antwerpse, Oost- en West-Vlaamse alsook Vlaams-Brabantse leeftijdsgenoten.
Daags na het kampioenschap van Limburg tijdrijden is er voor de nieuwelingen ook de zilveren Herman Vanspringels Diamond, waarvoor de Limburgse selectie bestaat uit Simon Daniels, Robbe Ghys, Jari Snyers, Hendrik Swerten, Laurens Vandermeer, Dries Vastmans, Sean Verheylenweghen en Kristof Willemen.
Aanvankelijk géén Wesley Widar evenwel, ontegensprekelijk de beste zestienjarige van zijn provincie want zowel in Zepperen als in Zoutleeuw ontfutselde hij Enzo Wouters, de regérende kampioen van België, de overwinning en op paasmaandag werd hij derde in de Haspengouw Tour, waar hij het podium mocht bestijgen met Jordi Warlop en de Deen Jesper Schultz.
Wesley, met zijn afwezigheid in Kalmthout-Nieuwmoer geconfronteerd, liet weten dat hij daags voordien het kampioenschap van Limburg tijdrijden moest rijden en dat dit misschien de reden was van zijn niet-selectie. Ook de acht voornoemden doen dat, dus kon het daar bezwaarlijk aan liggen.
Het had met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te maken met het feit dat hij als Limburger aangesloten is bij Onder Ons Parike en dat hebben ze in zijn thuisprovincie niet graag om het eufimistisch te stellen.
De wijze krachten in het wielerbestel hebben dit ter elfder ure gelukkig rechtgezet zodat Wesley daags na het Limburgs tijdritkampioenschap, niet bepaald zijn ding, toch mag opdraven in Nieuwmoer-Kalmthout, waar hij zal bedanken met een knalprestatie die leidt naar het podium, misschien wel de hoogste trede want in de spurt (een beproefd recept in Nieuwmoer) is momenteel niemand bestand tegen hem, tenzij Enzo Wouters zijn beensnelheid van de vorige jaren terugvindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten