woensdag 4 april 2012

Daryl Impey terug van weggeweest


Daryl Impey heeft de tweede etappe in de 52e Ronde van het Baskenland gewonnen. Na 167,5 kilometer van Guenes naar Vitoria-Gasteiz bleef de Zuid-Afrikaan nog net uit de greep van het aanrollende peloton.
Weinigen die al van hem gehoord hebben. Bijna drie jaar geleden werd hij dag- en eindwinnaar in de Ronde van Turkije, niettegenstaande hij op het einde van de slotrit lelijk werd weggezet door Theo Bos. Impey behield zijn eindzege, Bos werd geschorst.
Voor Daryl Impey, inmiddels zeventwintig jaar, brak een langdurige periode van vertwijfeling aan. De gunstige ommekeer voltrok zich begin 2011, toen hij kampioen van Zuid-Afrika werd en in die trui een dagzege behaalde in de Ronde van Marokko. Tijdens de nazomer werd hij ook nog twintigste in de Vattenfall Cyclassics. Eén en ander leverde hem een overstap op naar GreenEdge, waarvoor hij dus per 3 april een belangrijke zege behaalde.
Als een wendbare schakel kan hij de komende jaren meegezogen worden in het succes van zijn optimaal functionerend nieuwe team. Ik durf bij voorbaat minstens één dagzege voorspellen in de grote ronden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten