maandag 16 april 2012

Charlie Arimont steekt er duidelijk bovenuit
Charlie Arimont is tot nader order de vaandrig van de nieuwelingenlichting 2012. Hij heeft het al vanaf zijn winst in de Nederlandse klassieker Omloop van Nood-West Overijssel overgenomen van de meer verwachte Enzo Wouters, de regérende kampioen van België die in 2011 's lands beste nieuweling uit het bouwjaar 1996 is. Het kon niet duidelijker gesteld worden dan in de laatste rechte lijn van de Herman Vanspringels Diamond, waar Charlie het met sprekend verschil haalde van Enzo. Charlie stak de armen niet ten triomf op, hij ging ervan uit dat er enkele vluchters nog niet achterhaald waren en dat hij dus de spurt voor een ereplaats had gewonnen.
Prettig om achteraf te vernemen dat je toch gewonnen hebt en op het podium mag om er als dagwinnaar gehuldigd te worden, er de gele trui bij te krijgen en uit de vaderlijke handen van Willy Henneuse een diamant ter waarde van zowat 2.500 euro te ontvangen.
Mooi van Enzo dat hij zijn nederlaag zo sportief aanvaardde. Van Charlie Arimont verliezen is beslist geen oneer. Misschien keren de rollen zich mettertijd om. Hopelijk blijven Charlie en Enzo beseffen dat ze als tijdsgenoten in de komende weken, maanden en jaren allicht nog vaak met mekaar zullen te maken krijgen. Die talrijke confrontaties kunnen ze maar beter gezellig houden. Het sportief bekampen van mekaar kan hen ook dienen tijdens hun langdurige ontwikkeling als renner. Opvallend is ook dat zowel Arimont als Wouters het tijdrijden als werkpunt delen. Benieuwd hoe ze daar komende zaterdag mee omgaan in de nationale tijdrit te Opoeteren.
De Sterrebekenaar had zichzelf niet verwacht als het feestvarken na de Herman Vanspringels Diamond want tijdens de aanloopweek was hij zowaar op skiverlof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten