donderdag 17 december 2020

 Vermarc Cycling Project 

houdt woord en dat siert hen

De Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling had vastgelegd dat er in juli 2020 enkel oefenkoersen (met hun specifieke modaliteiten) mochten georganiseerd worden maar wat bleek?

In Rotselaar werd de Grote Prijs Vermarc Sport in het leven geroepen en daar mocht nogal wat ‘schoon volk’ op afkomen, zelfs een ruime delegatie van Deceuninck-Quick.Step en van Lotto-Soudal waarvan Vermarc Sport de kledijsponsor is, anders zou het geen waar geweest zijn. Ook nogal wat bobo’s maakten hun opwachting.

Jos Smets, zelfverklaard Algemeen Directeur KBWB, gaf er zijn fiat aan, uitgerekend hij die door velen aanzien wordt als ‘mister reglementitis’. Het was ook not done dat hij één bepaalde koers om welke reden ook favoriseerde en daarmee mogelijk een vervélend precedent schiep.

 

Indien iemand anders zich aan zo’n demarche gewaagd had dan zou het kot veel te klein zijn geweest. Dat aan de rue de Bruxelles in Tubize kennelijk niet en die Grote Prijs Vermarc Sport bulkte van de anachronismen: gecatalogeerd als een elite ind. maar op … uitnodiging. Bij de andere voorinschrijvingen genoten de dragers van Vermarc - kledij de voorkeur. 

Er werd stilletjes aan toegevoegd dat het Vermarc Cycling Project, behalve een tweede editie van de G.P. Vermarc Sport, vanaf 2021 ook zou inzetten voor het organiseren van jeugdkoersen. Als we dit niet geloofden dan zouden ze ons wel iets anders wijsmaken want de Verbeecks staan bekend als krijgers, nièt als gevers. Wat blijkt evenwel: ze houden woord en dat siert hen meer dan een klein beetje! Hopelijk mogen er ook tieners aan deelnemen die lid zijn van een club die niet door Vermarc Sport gekleed worden. 

Het veelomvattende programma:

zaterdag 15 mei: G.P. Vermarc (elite ind.) 

zaterdag 29 en zondag 30: Vermarc - tweedaagse voor nieuwelingen

vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juli: Vermarc - driedaagse voor junioren

van woensdag 28 juli t.e.m. zondag 1 augustus: de Vermarc - Ronde van Vlaams-Brabant (2.12 IC 1)

zaterdag 21 en zondag 22 augustus: tweedaagse voor meisjes-jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten