vrijdag 8 april 2022

Op de hoogdag van de 21-jarigen … 

Carlos RODRIGUEZ én Olav KOOIJ bevestigen in de overtreffendste trap

   

Na zijn ereplaatsen in Valencia (3de), de Ruta del Sol (4de) en Catalunya (15de) behaalde de net 21 jaar geworden Carlos Rodriguez nu een dagzege in de Itzulia Basque Country, waar een goed klassement niet meer aan hem zal besteed zijn. Het zal, wat de Ineos Grenadiers betreft, van Daniel Felipe Martinez moeten komen om Remco Evenepoel op de slotdag in het hoge heiligdrom Arrate alsnog van zijn sokkel te stoten. 

Daniel Felipe Martinez dus die ik gisteren opvoerde als mogelijke stand-in van de herstellende Egan Bernal aangezien Richard Carapaz voor de Giro zou opteren. Carlos Rodriguez zou nog voor de Giro en de Tour ontzien worden maar in de Vuelta mogen debuteren in een grote ronde. 

Een allereerste overwinning voelt altijd aan als een D-day, vraag het maar na bij Olav Kooij, wie dat eergisteren te beurt viel in de 2de rit van Circuit Sarthe - Pays de Loire. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Olav wil het graag geloven want vandaag won hij eveneens de slotrit waarin hij, nochtans de vlugste, voor de vlucht vooruit koos met Xandro Meurisse als enige gezel die hij kansloos liet in de spurt. In dezelfde move stootte hij Mads Pedersen van zijn sokkel voor de eindoverwinning.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten