woensdag 6 april 2022

Quick.Step-AlphaVinyl  

heeft zijn remontada ingezet


Het was niet goed, het is nog steeds niet goed en allicht zal 2022 geen grand cru worden zoals de meeste vorige jaren, al zijn verrassende wendingen hoegenaamd niet uitgesloten en in dat geval kan het nog minstens een appellation contrôlée worden, die andere teams hen zullen benijden.

Néén, het was/is niet goed. De 10de plaats in de tussenstand van de UCI Team Ranking weerspiegelt dat. Het UAE Team (5631 p.) en Jumbo-Visma (4430 p.) steken er bovenuit. Arkéa-Samsic (3885 p.) is de verrassende derde (dankzij de vlijt van Nairo Quintana, Nacer Bouhanni, Hugo Hofstetter en Warren Barguil) gevolgd door het steenrijke Ineos (3732 p.), Bahrain-Victorious (3373 p.), het terecht zo bejubelde Alpecin-Fenix (3097 p.), het revelérende Intermarché-Wanty-Gobert (2962 p.), Groupama-FDJ (2710 p.), Cofidis (2650 p.) en pas dan Quick.Step-AlphaVinyl (2586 p.).

Dit is evenwel een tussenstand, waarbij het verschil voor The Wolfpack met de meeste andere teams beduidend geringer is en zo overbrugd, misschien deze week al want de regérende wereldkampioen Julian Alaphilippe is nog maar net in stelling gebracht en Remco ‘silence is golden’ Evenepoel schuift met hem mee. Die twee maken mekaar nog beter dan ze al waren.

In de UCI Team Ranking over de 2020, 2021 en 2022 (totnogtoe), die bepaalt welke 18 teams een World Tour - licentie in 2023, 2024 en 2025 krijgen toebedeeld, houdt The Wolfpack nog stevig de koord.

 

Toch wil men er niet naast kijken dat dit het minst goede voorjaar met ondermaatse resultaten in de acht voornaamste ééndagskoersen totnogtoe waarin enkel in de Strade Bianche (Kasper Asgreen derde) een podium werd bestegen. Men kan wel inroepen dat Julian Alaphilippe, Davide Ballerini, Tim De Clercq en Yves Lampaert uitvielen door ziekte. Ook mechanische pech en valpartijen speelden hen parten zoals de andere teams.


Bepaalde kortzichtige idioten hebben een verklaring voor de voorjaarse deemstering van Quick.Step-AlphaVinyl  Volgens hen zijn ze hun beste man kwijt en dan hebben ze het niet over een coureur maar wel over ploegarts José Ibarguren, die naar Movistar verkaste en daar (sic) inderdaad voor een kentering heeft gezorgd. Movistar staat in de UCI Team Ranking ‘knap’ vijftiende met 2014 p. en behaalde 'al' drie overwinningen dankzij de straks 42-jarige Alejandro Valverde, die de Trofeo Pollença (1.1) won en in de Gran Camino (2.1) een dagzege en de eindoverwinning behaalde. José Ibarguren heeft Movistar dus (sic) aan de vlam in de pijp geholpen zoals hij de voorbije jaren zogezegd deed met The Wolfpack. 


Overigens heeft Quick.Step-AlphaVinyl al 18 overwinningen behaald. Enkel UAE Team Emirates (22) telt er meer. De detail van de successen van The Wolfpack: 5 in de World Tour, 11 in de ProSeries (de belangrijkste koersen net onder de World Tour) en 2 in de Settimana Coppi e Bartali (2.1). 

Juist: de gebruikelijke kanjers ontbreken maar wat niet is, kan nog komen en misschien sneller dan verwacht.

De kanjers werden verdeeld onder vijf teams en gingen naar Tadej Pogačar (Strade Bianche en Tirreno-Adriatico), Wout Van Aert (E3 Harelbeke), Primož Roglič (Paris-Nice), Matej Mohorič (Milano-Sanremo), Biniam Girmay (Gent-Wevelgem) en Mathieu van der Poel (Ronde van Vlaanderen). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten