donderdag 7 april 2022

Daniel Felipe MARTINEZ,

hét Tour-alternatief voor de uitgevallen Egan BERNAL?

 

Wordt hij in de Tour de stand in voor de uitgevallen Egan Bernal, die dit jaar nog wel zal heroptreden zonder op te draven in een grote ronde of het zou heel misschien de Vuelta moeten zijn?

Ha die Daniel Felipe Martinez, geen pipo hoor maar de eindwinnaar van het Critérium du Dauphiné  2020 die een kleine maand later op Le Puy Mary ook een mooie dagzege behaalde in de Tour.

Liever flitsen dan regelmaat? Dat weet ik nog zo niet want de 26-jarige Colombiaan werd vorig jaar vijfde in de Giro die door zijn kopman Egan Bernal gewonnen werd. Misschien opent diens uitvallen voor Daniel Felipe meer in de Tour, waarvan hij de compacte versie (het Critérium du Dauphiné) al gewonnen heeft. Richard Carapaz, zijn frère-ennemi voor de klassementen, opteert alvast voor de Giro met als bijsluiter dat Daniel Felipe ook in het tijdrijden niet onaardig uit de hoek komt. 

Als klassementsrenner kan hij in het Baskenland (3de in de tussenstand) de volgende twee dagen een nieuwe stijloefening houden na derde plaatsen  in de Algarve en in Paris-Nice. Zijn Baskische dagzege heeft hij in Zamudio, waar hij de overgretige Julian Alaphilippe afhield, alvast reeds te pakken. 

Zijn Tour 2020 kende een rampspoedig begin want één van de slachtoffers van de massaval in Nice. Hij liet het klassement meteen varen zodat hij in de 13de rit ongemerkt kon meeschuiven in de 17-koppige ontsnapping van de dag om er als de beste uit naar voor te treden in weerwil van de samenspannende Duitse Bora’s, Lennard Kämna en Maximilian Schachmann die hij overwon tijdens een meeslepende finale. Daarvoor moest hij richting Le Puy Mary liefst 4600 hoogtemeters bedwingen. Ook de Tour heeft dus geen geheimen meer voor de boerenzoon uit Soacha, een voorstad van Bogota.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten