donderdag 28 april 2022

Alec SEGAERT én Jonathan VERVENNE reden in Poperinge 

nòg rapper dan eerst gedacht

 

 

Mijn pleidooi voor het tijdrijden is niet in dovemansoren beland. Laat duidelijk zijn dat het niet initieel de bedoeling is om van èlke jongere een notoire tijdrijder te maken. Neen, het is als middel (exposure van kunnen) en waarvoor een dure specifieke fiets geen vereiste is.

Nog een correctie: Alec Segaert zette zaterdag in Poperinge geen moyenne van 46,32 km./u. maar volgens de officiële uitslag van Belgian Cycling wel 49,32 km./u. en volgens zijn eigen meting zelfs 49,9 km. Indien hij zondag op het BK in Gavere in dezelfde lijn presteert dan zal dat nog meer interesse wekken bij de scouts van de World Tour Teams. Het opbod zal gelukkig afgeblokt worden door zijn akademische studies (die hij cum laude aanvatte) en die hem behoeden voor een overhaaste keuze.


Jonathan VERVENNE die Alec SEGAERT in Poperinge tot op 12 tellen benaderde.

Vrijwel hetzelfde kan verteld worden over de nog anderhalve maand jongere Jonathan Vervenne, die Alec tot op 12” benaderde. Die illustere tweede plaats mag ook meer dan een beetje de smaak van de overwinning hebben. Benieuwd hoe dat in Gavere over nagenoeg dezelfde afstand uitpakt. Ook buiten de koers zijn de beide antagonisten soulmatende compagnons de route want ook Jonathan wil burgerlijk ingenieur worden en hij legde tijdens de eerste examensessie eveneens een volmaakt traject af. 

Die twee maken mekaar onderling beter en willen dat, zonder enige naijver, nog zolang mogelijk volhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten