zondag 4 februari 2024

Gilles DOCKX komt bij 

 Wanty-ReUz-Technord goed terecht  

 

In een eerdere bijdrage mocht ik nog niet weten in welk Devo Team Gilles Dockx zou belanden maar zijn illustere papa Yves, de voorzitter van Heist CT, verzekerde mij dat het dik in orde zou zijn. 

Dat moest het Lotto-Soudal of Soudal-Quick.Step zijn, veronderstelde ik maar het was andermaal een derde hond die met de buit aan de haal ging, in casu Wanty-ReUz-Technord. 

Dit Devo Team is op papier niet overweldigend, het telt niet meer dan 17 effectieven onder wie drie notoire veldrijders alsook de 19-jarige Eritrese kampioen Aklilu Arefayne, die als neo-belofte enkele flitsen ten beste gaf. Hij kan zich spiegelen aan zijn Italiaanse leeftijdsgenoot Alessio Delle Vedove die out of the blue een grandioos seizoen realiseerde met zelfs drie meerwaardige overwinningen: de Kersenronde in Mierlo (Ned.) alsook dagzeges in de Tour de Namur (in het iconische Mettet) en in de Flanders Tomorrow Tour (in Poperinge, waar hij onder anderen Warre Vangheluwe en Tibor Del Grosso over de knie legde). 

Zowel de Eritreeër als de Italiaan krijgen een landgenoot aan hun zijde Simoni (zoon van Mirko, de WK der liefhebbers in Utsunomiya 1990 en een dagzege in de Giro 1997) Gualdi (de Italiaanse kampioen u19 in 2023) respectievelijk Meweal (de vijf jaar jongere broer van Biniam) Girmay.


Inzake intrinsiek talent moet Gilles Dockx niet onderdoen voor Arefayne noch voor Delle Vedove, wel integendeel en dus weet hij wat er voor hem reeds als neo-belofte kan weggelegd zijn, in welke mate zal afhangen van zijn toewijding die liet de voorbije jaren al meestal ontoereikend was.

In zijn nieuwe omgeving wordt hij bij de u23 verenigd met Wout Geerinckx, William Graff (winnaar van de GP Patton 2023), Victor Hannes, Zeno Moonen, Sacha Prestianni, Tim Rex en Obie Vidts.

Benieuwd hoe kort dit gezelschap bij het op papier sterkere Lotto-Soudal en Soudal-Quick.Step kan aansluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten