dinsdag 6 februari 2024

Jenno BERCKMOES

alles verloopt volgens plan 

voor de bijna bachelor 

 

2 jaar aspirant, 2 jaar nieuweling, 2 jaar junior passeerden wars van uitschieters. Het vormde Jenno Berckmoes (Sint-Lievens-Houtem) tot een renner die best tegen een stootje kon in plaats van verwend nest door snel opdrogende successen. De uitschieters werden uitgesteld tot de beloften en die deden er meer toe dan wat er niet aan was voorafgegaan.

Een derde plaats in de Tour du Pays Lionnais (Fr.) was een eerste opsteker in 2021. Winst in de Ardennenkoers in Vresse-sur-Semois zorgde begin juli voor een volgende boost. Hij haalde het daar van zijn medevluchter Lennert Van Eetvelt, die in bloedvorm verkeerde en tien dagen later op zijn 21ste verjaardag kampioen van België tijdrijden zou worden. Jenno was er in Koksijde niet bij want aan de slag in de Giro della Valle d’Aosta - Mont Blanc, waar hij knap achtste werd in de slotrit. 


Tijdrijden, een onderdeel waarvoor Jenno geenszins de neus ophaalt.

Eén en ander volstond dan al voor een tweejarig contract bij Sport Vlaanderen - Baloise. Jenno zag er geen reden in om voor de rest van 2021 achterover te leunen, integendeel zette hij de Tour de Namur helemaal naar zijn pedalen met dagzeges in Couvin en Jemeppe-sur-Sambre. Vooral in die laatste, een tijdrit van 13,6 km., deed ertoe. Thibau Nys (+33”), Lars van der Haar (+34”), Gil Gelders (+39”), … werden op respectabele afstand gezet. 

Jenno catalogeert zichzelf niet als een toptalent, wel als iemand met voldoende inhoud om met hard en gericht werken zijn doelstellingen te halen met aan de basis daarvan zijn promotionele overstap in 2024 naar Lotto-Dstny.

Hij scoorde, ondanks een ziektetoestand rond Nieuwjaar, dit seizoen al meteen in La Marseillaise (7de) en aansluitend in de Etoile de Bessèges, waarin hij drie van de vier keren de top tien van de daguitslag haalde, zo ook in het eindklassement (8ste). 

De toon is daarmee gezet voor de komende weken en maanden, te beginnen met de Muscat Classic (2.1) en de Tour of Oman (2.PS). Het Vlaamse openingsweekend ziet hij graag ingeruild voor de Faun-Ardèche Classic (1.PS) en de Faun-Drome Classic (1.PS). Wat daarna volgt is nog niet aan de orde, al droomt hij wel van een debuut in één van de drie grote ronden. Aangezien Lotto-Dstny de Giro opnieuw skipt wordt dat eventueel de Tour of de Vuelta, eerder die laatste dus. Die overlapt, een beetje jammer toch, de Renewi Tour en de Danmark Rundt met telkens een tijdrit, waarin Jenno iets had kunnen forceren. Dan moet dat maar in de Vuelta zelf, zal Jenno heimelijk bedenken.

Last but very not least zijn er z’n hogere studies aan de HO Gent voor zijn bachelor marketing die hij, met nog slechts drie eindexamens voor de boeg, binnen handbereik heeft. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten