woensdag 7 februari 2024

Felix ØRN-KRISTOFF

de zoveelste overgetalenteerde tiener

Felix Ørn-Kristoff deed vorige herfst mee aan de Keizer maar niemand die erbij stilstond dat hij (82ste) in Pittem zeven minuten later arriveerde dan Matthew Brennan, dat hij over de 6 km. van de tijdrit rond Wulpen 35” meer deed dan Steffen De Schuyteneer en dat hij in de apotheose in Koksijde veertiende werd. 



Daarmee dwing je niet de aandacht af die hij eind januari wel kreeg als de de zoon van Stein Ørn, de partner van de moeder van Alexander (°1987) en Felix (°2006) Kristoff. Vrijwel alle teams wilden Felix inpalmen maar Intermarché-Wanty (waarvoor Alexander in 2022 uitkwam) haalde zijn slag thuis om hem vanaf 2025 in hun Devo Team en vanaf 2026 in hun WTT op te nemen.


Op dat gegeven werd hij nagetrokken en dat baarde opzien met een rist meerwaardige uitslagen: bijna een dagzege in de Cottbuser Etappenfahrt en in de Saarland Trofeo, 5de in de openingsrit der Driedaagse van Axel, 2de in het Noors kampioenschap, 3de in het WK in Glasgow, een walkover (alle ritten gewonnen annex de eindzege) in de Nation’s Cup Hungary, drie dagen later van Gauthier Servranckx gewonnen in Helkijn, een dagzege (Lierneux) behaald in de Triptyque Ardennais (vòòr onder anderen Nio Vandevorst, Gilles Dockx, Viktor Soenens, …) en als slotakkoord negende in het EK op de VAM-berg, …


Het is inderdaad behoorlijk wat maar toch niet overdreven, al betreft het wel een éérstejaars die dus nog een campagne tegoed heeft om daar aardig wat aan toe te voegen (onder meer in Roubaix en nog hoger in de kampioenschappen) voor zover nog nodig want misschien hebben zijn testen en de moederlijke genen al de kracht van de overtuiging. 

Er ging nog meer aan vooraf want Felix is aan de basis een adept van de piste die vooral uitblonk in de manches in de Apeldoorn Next Generation.

Er wordt op termijn veel verwacht van Felix, misschien droomt performance manager Aike Visbeek er zelfs van dat hij de sporen drukt van zijn 16 jaar oudere halfbroer Kristof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten