zondag 18 februari 2024

Ethan VERNON, nòg een nièt 

te veronachtzamen naam

 

Ethan Vernon heeft de zaterdagrit van de 56ste Tour des Alpes-Maritimes (Fr., 2.1) gewonnen, geen eitje want de 165,5 km. tussen Levens en Antibes telden 2655 goed gespreide hoogtemeters.

Voor de 23-jarige Brit is het al de negende zege als contractrenner en het was nog vaker net niet. Op zijn 21ste behaalde hij al een dagzege in de Volta a Catalunya 2022, in een machtsprint hield hij Phil Bauhaus achter zich. Dat herhaalde hij ruim een jaar later in de Tour de Romandie, in Vallée de Joux moest Thibau Nys eraan geloven. Ter afwisseling won Ethan vier maanden later de ultrakorte proloog van de Deutschland Tour, hij deed in Sankt Wendel één seconde beter dan ene Mads Pedersen. En gisteren won Vernon dus opnieuw in de sprint.

Klassementen zijn minder aan hem besteed maar misschien blijft hij vandaag overeind in de kortere (132 km.) en iets minder zware (2413 hoogtemeters) tweede rit van de Tour des Alpes-Maritimes.


Ethan Vernon is één van de youngsters die Patrick Lefevere om budgettaire en strategische redenen met lede ogen zag vertrekken naar Israel - Premier Tech, waar hij wel eens tot de uitgesproken kopman zou kunnen uitgroeien.

Vergeet daarbij niet dat Ethan vorige zomer in Glasgow ondanks een val wereldkampioen afvalling werd vòòr onder anderen titelverdediger Elia Viviani.


Vernon komt naar het Vlaamse openingsweekend en begeeft zich daarbij niet op ongekend terrein aangezien hij in 2022 al vijfde werd in de GP Jean-Pierre Monseré, elfde in Nokere Koerse en zestiende in de Bredene Koksijde Classic.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten