dinsdag 20 februari 2024

Brandon McNulty tussenpaus voor Adam Yates?

 

UAE Team neemt optie op eindzege in eigen organisatie

 

Bravo Milan FRETIN!

 

 

De zesde UAE Tour wordt een zaak van UAE zelf. 

Met Brandon McNulty, Jay Vine en Mikkel Bjerg bezetten ze het volledig dagpodium van de biljartvlakke tijdrit en de top drie van de tussenstand. McNulty werd als junior in 2016 wereldkampioen tijdrijden in Doha, waar hij aan bijna 50 km./u. over de 29 km. 35” minder deed dan Bjerg, die in die discipline als belofte een loepzuivere hattrick zou versieren.

Jay Vine wurmde er zich met zijn beste tijdrit ooit tussen.

Adam Yates, de virtuele forward, gaf 28” toe aan zijn Amerikaanse kompaan maar is zeker niet uitgeteld. In de heuvelrit van morgen (naar Jebel Jais) en de klassieke koninginnenrit naar Jebel Hafeet op zondag kan de Brit als de betere klimmer behoedzaam meeschuiven met de tot aanvallen verplichte concurrenten van wie Ilan Van Wilder de averij beperkte tot 14”, amper twee meer dan Tobias Foss, de wereldkampioen van Wollongong 2022. Lorenzo Milesi, de WK der beloften vorig jaar, stelde teleur met een 18de plaats. Ook van Oscar Rodriguez (+36”), Lennert Van Eetvelt (+43”), Patrick Konrad (+48”), Juan Pedro Lopez (+59”), … werd beter verwacht. 

Wat de volgende dagen zeker een rol zal spelen zijn de bonusseconden: 3 2 1 van de tussensprinten en 10 6 4 bij de finish.

 

Milan Fretin, eerst aangekondigd als opgever, vermande zich en startte toch om 81ste plaats te worden met een uurgemiddelde van ruim 49 km., wat adrenaline toch allemaal met een mens kan doen. 

Tim Merlier, de uittredende leider, ging wijselijk niet tot het uiterste maar haalde desalniettemin een uurgemiddelde van bijna 49 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten