donderdag 22 februari 2024

Wie doet Jay VINE nog wat?

Ilan en Lennert zullen het alvast proberen

 

 

Adam Yates zal de zesde UAE Tour niet op zijn palmares bijschrijven. Hij crashte, viel zwaar op het hoofd, stond terug op en reed zonder hersenschuddingsprotocol nog 35 km. verder tot de last in de laatste tien kilometer naar de finish op Jebel Jais niet meer te harden viel. Zijn toestand zal nauwgezet opgevolgd worden maar wat eraan voorafging was totaal onverantwoord, in het voetbal zou dat (en terecht!) geen waar geweest zijn.


Jay Vine haalde er zijn voordeel uit. Daags na zijn beste tijdrit ooit werd hij ook tweede op Jebel Jais wat hem aan de leiding bracht in de tussenstand, waarin hij dagwinnaar Ben O’Connor op 11” kon houden. Brandon McNulty (+13”) is voor het organiserende UAE Team al evenmin uitgeteld maar zal  zich allicht schikken naar Vine, na wie niet minder dan veertien andereen nog binnen de minuut geklasseerd, onder wie Ilan Van Wilder (+21”) en Lennert Van Eetvelt (+43”). Mauri Vansevenant valt daar net buiten maar kan op de slotdag naar Jabel Hafeet een belangrijke rol spel bij een eventuele putsch van zijn maatje Ilan.

Vanaf vandaag volgen drie vlakke(re) ritten waarvan er wel opnieuw ééntje Tim Merlier zal te beurt vallen toch en dat het zegetotaal van Soudal-Quick.Step op tien zou afronden, waarmee het meteen het vaakst winnende team zou worden.

Pascal Ackermann, Phil Bauhaus, Sam Bennett, Mark Cavendish, Arvid De Kleijn, Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen, Kaden Groves, Fabio Jakobsen, Olav Kooij, Jakub Mareczko, Arne Marit, Juan Sebastian Molano, Julius van den Berg, Elia Viviani, Sam Welsford, … zullen ook op de wellicht drie volgende rendez-vous van de sprinters zijn op een hopelijk bredere aankomststrook dan op de openingsdag in Liwa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten