donderdag 2 maart 2023

Britse junior Peter DRABBLE

versierde een West-Vlaamse dubbelslag

 

 

Peter Drabble (CT Menen) is er tijdens het openingsweekeinde als enige in geslaagd om een dubbelslag te versieren.

In Staden maakte hij zich wijselijk uit de voeten voor de allicht snellere Nolan Huysmans en arriveerde met driekwart minuut voorsprong. Dat hoogstandje herhaalde hij ’s anderendaags in Vlamertinge, waar hij met kleinere voorsprong door de finish reed.


Peter Drabble reed vorig jaar in de kleuren van het WAC Team.

Men moet zich daarbij afvragen of Peter niet meer op zijn plaats was geweest in de internationale interclub van Kuurne. 

“Goeie vraag”, zegt Nico Mattan, die wel meeging op stage maar zich voor de rest nog maar weinig wenst in te laten met het team. “Peter was niet indrukwekkend op stage, hij trainde op de hartslagmeter en dat werpt kennelijk mooie vruchten af. De Fin Aatu Ylipelkonen liet mij de beste indruk maar werd op weg naar Kuurne uitgeschakeld door een wielbreuk.”

Simon Bril was er met een 66ste plaats op vijf minuten van Jarno Widar de ‘hoogst’ eindigende discipel van CT Menen.

Of Peter Drabble, die tijdens het tussenseizoen van het WAC Team overkwam, meer dan wat in zijn mars heeft moet nog blijken.

Als neo-junior parkeerde hij in de interclubs van 2022 vooral tussen de twaalfde en de vijftiende plaats. In het regionale circuit werd hij derde in Sinaai-Waas en Hingene, vijfde in Beernem.

Nu heeft hij na één weekend al meer bereikt dan over het hele seizoen 2022. Zijn toegejuichte dubbelslag schreeuwt om bevestiging in de aankomende interclubs, op voorwaarde dat hij ervoor geselecteerd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten