maandag 27 maart 2023

Wat Roger De Vlaeminck ook moge beweren …

 

Wout van AERT rijdt nièt 

in de verkeerde ploeg

 

Roger De Vlaeminck had het al eens gezegd en herhaalt dat nu:

“Wout van Aert rijdt in de verkeerde ploeg!”.

Het was een aangekondigde kroniek dat hij dat na wat gisteren in Wevelgem (waar hij zelf nooit won maar viermaal tweede werd) gebeurde zou doen en Eddy Merckx treedt hem daarin bij, enfin dat beweert Roger toch.

Jan-Pieter De Vlieger (van de holle slogan ‘de koers is van ons’), die niet om een stokebrandje verlegen zit en de transfer van Tim Merlier naar Soudal-Quick.Step fout vond, tekende het graag op.

Indertijd deelde Roger De Vlaeminck in huize Sanson het koersbed met Francesco Moser maar dat was geen goed huwelijk, dat Roger één overwinning in Paris-Roubaix kostte en al na één seizoen ontbonden werd.

Roger voegt er in zijn huidig betoog wel niet aan toe welke ploeg het alternatief zou zijn waar hij tegen dezelfde verloning en omkadering de exclusieve kopman zou zijn. Wout wil het graag vernemen. 

Ik denk dat Roger in de jaren zeventig ook zou ingestemd hebben met een ‘verkeerde ploeg’ als Jumbo-Visma. Roger verliet na 1971 met alle recht en reden het archaïsche Flandria en trok toen naar Italië, in die tijd het mekka van de wielersponsoring, zowel financieel als logistiek en hij was er de enige kopman, die ondanks Eddy Merckx een exuberant palmares opbouwde en waarmee Roger in het huidig tijdvak een meervoudige euromiljonair zou zijn maar hij zou ongetwijfeld oor gehad hebben naar de directieven van zijn betaalheer zoals Wout van Aert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten