maandag 13 maart 2023

Nòg 'n Britse wissel op de toekomst ...


Jed SMITHSON met vader Pidcock aan het stuur van de volgwagen

 

Jed Smithson heeft de vijfde Nokere Koerse gewonnen en dat is allesbehalve een verrassing aangezien hij er vorig jaar al vierde in werd, wat toen de toon zette voor een prachtige campagne als eerstejaarsjunior: 5de in de Guido Reybrouck Classic, 3de in de Memorial André Noyelle, dagwinnaar (vòòr Vlad Van Mechelen en Žak Eržen) in de Saarland Trofee (D.), winnaar van de Trofee van Vlaanderen in Reningelst, 20ste op het WK in Wollongong (Austr.). En vorige zondag werd hij ook al vijfde in Kuurne. 


Jed SMITHSON wint op overtuigende wijze Nokere Koerse.
(foto Hans CRABBE)

Jed verkeert dus in bloedvorm en zal dat komend weekend ook in Damme illustreren, met ook de tijdrit als natuurlijke bondgenoot.


Jed SMITHSON, toen nog als 16-jarige, ook in Reningelst op weg naar de overwinning.

Ook Jed Smithson is  - of wat had je gedacht? - een adept van de piste. Op het EK werd hij zowel in de individuele achtervolging (na de Italiaan Matteo Fiorin en vòòr Žak Eržen) als in de afvalling tweede en derde in de scratch. Dan ben je geen loutere sprinter maar een allrounder die kan sprinten.

Jed Smithson maakt deel uit van het miniteam Fensham Howes - Mas Design, met de 56-jarige Giles (vader van Tom) Pidcock aan het stuur en waarmee ook de 43-jarige Bradely Wiggins affiniteit heeft aangezien zijn zoon Ben één van de zes renners in de illustere club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten