woensdag 15 maart 2023

Tandem’ Daniel ÅRNES Kenneth VERSTEGEN sloeg tweemaal toe

 

 

De Noor Daniel Årnes en de Beerstenaar Kenneth Verstegen werden zowel in Haringe (zaterdag) als in Ichtegem (zondag) de nummers één en twee. Ze reden telkens weg van meer dan honderd concurrenten, in Ichtegem bijna anderhalve minuut.


Daniel Årnes en de Beerstenaar Kenneth Verstegen maakten er zowel
in Haringe als in Ichtegem een koppeltijdrit van. 
(foto Bart Devriese)

Årnes is dit jaar belofte af terwijl Kenneth aan de tweede helft van zijn termijn bij de u23 bezig is.

Årnes behoorde in 2018 tot de betere junioren met een zesde plaats in de Memorial André Noyelle, winst in de Ronde van Vlaanderen en in de Arctic Race, vice-kampioen van Noorwegen tijdrijden, derde in de GP Rüebliland (Zwits.), …

Als belofte deemsterde hij helemaal weg en na een ontluisterende 36ste plaats op het WK tijdrijden van Knokke naar Brugge schakelde naar het regionale circuit met Kristiansands CK. Ook dat liep niet meteen van een leien dakje maar in 2023 gaat hem dat veel beter af want eerder in de tiende week won hij ook al in Templeuve, drie dagen na zijn tweede plaats (na Maxim Nonneman) in Vollezele. 

 

Kenneth Verstegen bewandelt de omgekeerde weg. Amper aan de bak en geen overwinningen als tiener tot er hem in 2021 bij Dovy Keukens - FCC een stroomversnelling te beurt viel die een overstap naar EFC-L&R opleverde, al wacht hij nog steeds op zijn eerste overwinning sedert 4 april 2018 toen hij als nieuweling van Houtland-Westkust won in Zonnebeke-Zandvoorde.

Kenneth mag hij zich na afgelopen weekend geen loser voelen. Het tweemaal moeten afleggen tegen iemand als Daniel Årnes is hoegenaamd geen oneer.

“Kenneth is uitstekend bezig”, zegt zijn ploegleider Wim Feys. “Hij is een gestage groeier die bulkt van ambitie en er alles voor over heeft om naar de beroepscategorie door te stoten. Behalve met de club trok hij ook nog eens individueel op stage naar Spanje en dat werpt mooie vruchten af. De Youngster Coast Challenge van Bredene naar Koksijde en de Kattekoers van Ieper de volgende objectieven.”

“Kenneth is ook buiten de koers een harde werker als fietsenmaker en zich ook nuttig maakt op de boerderij van zijn grootouders. Dat is vooral voor later, koersen is voor nù!”

 

Daniel Årnes lijkt zijn profdroom herop te rakelen. Hij maakt deel uit van Kristiansands CK en aan de koersbroek te zien een satellietploeg van Uno-X Pro CT, zijn target. Om dat doel te dienen vestigt hij zich tot de herfst in Vlaanderen, waar hij behalve met de club ook een respectabel aantal regionale koersen kan betwisten. Het Vlaamse weer is voor deze Viking een natuurlijke bondgenoot, wat ook geldt voor Kenneth Verstegen, de enige die hij tijdens het voorbije weekend kon bijblijven.

1 opmerking:

  1. Daniel is weggedeemsterd door pech en ziekte, faillissement van een sponsor,.... Dit even ter verduidelijking

    BeantwoordenVerwijderen