zondag 26 maart 2023

Kamiel EEMAN D-day

in de Pays de la Loire

 



Kamiel Eeman (Meerhout) heeft in de Tour du Bocage et de l’Ernée 53, een Franse tweedaagse (in het departement Mayenne en région Pays de la Loire) zijn allereerste zege behaald. Met dank aan zijn kompaan Jarno Widar, die het ploegenspel perfect uitvoerde en zelf vierde werd. 


 Kamiel Eeman aan het begin van een tegenvallende tijdrit in Damme. 

De twee van Crabbé Toitures zijn na de energieke zaterdagrit met vijf anderen de enigen die nog voor de eindzege in aanmerking komen met vandaag een dubbele opdracht in Châtillon-sur-Colmont: een cruciale matinale ploegentijdrit van pakweg 20 km. en een rit-in-lijn van ruim 105 km. Benieuwd of Eeman en Widar met hun gunstige uitgangspositie kunnen consolideren. Aan William Graff, Mathijs De Clercq en Nio Vandevorst zal dat niet liggen, die zullen zich voor hun kansrijke maats in de pleuris rijden.  

Kamiel Eeman was al een revelatie als neo-junior in 2022. Hij werd vooral tweede in het bizarre BK van Moorslede, waar hij de kat uit de boom keek om pas in de finale, wanneer de ontsnapping van de dag alsnog ongedaan werd gemaakt, uit te breken. Helaas voor Kamiel had Gauthier Servranckx als enige vroege vluchter de algemene hergroepering geanticipeerd. 

Kamiel begon te koersen bij de nieuwelingen nadat hij wat voetbalde bij Excelsior Vorst (Laakdal). Zijn eerste anderhalve seizoen als coureur stelde weinig voor. De kentering kwam er vanaf augustus 2021 toen hij in het hem nabije Herenthout zesde werd op 81 deelnemers. Zijn tiende plaatsen in een daguitslag van zowel het Vermarc-weekend als in de West-Vlaanderen Tour maakten hem nog blijer maar er was bovenal zijn achtste plaats in de GP A.R. Gilles - Jemeppe-sur-Sambre.

Kamiel mocht de zaterdag na het BK met de Vlaamse selectie naar La Classique des Alpes, waarin hij van de vroege vlucht deel uitmaakte en alsnog 18de werd in het spoor van Maxence Place. Kamiel wil er op 3 juni naar de Alpen terugkeren om er beduidend dichter te eindigen. 

Ondanks vier fraaie daguitslagen eindigde Kamiel pas 32ste in de Sint-Martinusprijs van Kontich omdat hij met zijn toenmalige club, Sport en Steun Leopoldsburg, 75 seconden toegaf in de ploegentijdrit (15 km.). Dit wil hij deze voormiddag met Crabbé Toitures helemaal anders in Châtillon-sur-Colmont. Ook tegen een individuele tijdrit had hij niet opgezien want in de Memorial Igor Decraene werd hij (aan ruim 45 km. per uur) vijfde met slechts 32” meer dan Lars Vanden Heede. Die prestatie kon hij mede door pech vorige zaterdag niet bevestigen in de tijdrit van de Guido Reybrouck Classic, waarin hij slechts 62ste werd met 75” meer dan Sente Sentjens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten