dinsdag 7 maart 2023

Lang geleden smààkt dubbel zo zoet

Maxim NONNEMAN kan nog winnen

 

Maxim Nonneman (Vollezele, 150 dln.) en Pieter Van Laer (Zepperen, 147 dln.) waren vorige zondag niet bepaald de meest verwachte winnaars.

 


Voor Maxime dateren de vorige overwinningen al van 2017 toen hij als tweedejaarsnieuweling in Oupeye de slotrit der Tour de la Basse Meuse, de koninginnenrit der Vuelta Al Bajo Aragon (Sp.) en de slotmanche der Beker van de Vlaamse Ardennen won. Allemaal koersen met behoorlijk wat hoogtemeters bezwangerd.

Ook als junior presteerde Nonneman niet onaardig maar hij bleef verstoken van overwinningen, behoudens de Belgische titel ploegentijdrijden met Avia-Rudyco. Als belofte werd Maxim het voorbije anderhalve jaar door aanslepende klierkoorts geteisterd. Toch vermande hij zich en begon na een rimpelloze winter fit en wel aan zijn ultieme campagne bij de beloften en dat verliep niet onopgemerkt. 

Op zijn knappe zevende plaats in de interclub van Staden volgde een meerwaardige overwinning in Vollezele, waar hij de beloonde smaakmaker werd met de Noor Arnes Daniel Smajkic als ideale compagnon de route, die hij kansloos liet in de spurt.

Eén en ander doet Maxim alsnog dromen van een kans als contractrenner, die hij verder wil afdwingen in de Omloop van het Waasland en daarna misschien in de Zuid-Kempense Pijl. 

Toch is hij zich gelijk aan het indekken voor het geval dat hij zijn sportief oogmerk misloopt. Aan de nabije Odysee - Campus in Aalst volgt hij een opleiding vastgoed. Mede daardoor is over hem ook een mentale rust neergedaald waar hij de jongste jaren van verstoken bleef. 

Een serene Maxim Nonneman is tot meer in staat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten