maandag 20 maart 2023

 Helaas zonder individuele tijdrit …

 Catalunya:  het grote rendez-vous 

van de klassementsrenners

 

De 102de Volta a Catalunya pakt uit met een unieke bezettingsgraad aan klassementsrenners. 

Egan Bernal (Tour 2019, Giro 2021), Richard Carapaz (Giro 2019), Remco Evenepoel (Vuelta 2022), Jai Hindley (Giro 2022), Primož Roglič (loepzuivere hattrick in de Vuelta vanaf 2019), Geraint Thomas (Tour 2018) zijn gewezen winnaars van één of meer grote ronden. 

Zij gaan in de clinch met deze (nog) minder beslagen concurrenten: João Almeida, Romain Bardet, Esteban Chaves, Mikel Landa, Guillaume Martin, Ben O’Connor, Rigoberto Uran, Adam Yates én … Cian Uijtdebroeks (voor wie alles reeds màg maar nog niets moèt).

Er wordt een attractief traject uitgerold, bulkend van hoogtemeters, verdeeld over vier heuvel- en drie bergritten maar zonder individuele tijdrit. Op dit niveau zou het een verplicht nummer moeten zijn. Ook Paris-Nice deed het zonder maar met een ploegentijdrit.

Ook de sprinters zullen zich afvragen wat ze hier kwamen zoeken.

Voor Remco Evenepoel wordt dit de generale repetitie voor zijn tweede Giro, die er over anderhalve maand aankomt. Hij beweert nu al geen schrik te hebben van de ruim tien jaar oudere Primož Roglič, die nochtans demonstreerde in Tirreno-Adriatico met een hattrick aan dagzeges annex de eindoverwinning.  

Remco moet in zijn regenboogtrui nog altijd een eerste keer over een finish rijden. Het zegestreepje achter zijn naam is dat van de eindzege in de UAE Tour.

Ik hoop voor hem dat hij voor Catalunya en voor de Giro als behoedzame ambitie uitspreekt: een rit winnen en aanmeren in de top 10 van het eindklassement. Dat zou nog altijd mooi zijn voor iemand van 23 jaar en twee maanden.

1 opmerking:

  1. als men geen individividuele tijdrit plant in een etappekoers van een week,is al spijtig,maar dan mag men ook geen boni seconden geven aan de streep,want als tijdrijder,is men over het algemeen ,al de mindere sprinter,en verliest men in feite dubbel

    BeantwoordenVerwijderen