woensdag 8 maart 2023

Wout BOSMANS 

ook aan zijn eersteling toe

 

Wout Bosmans (Turnhout) koerste nog niet bij de aspiranten, hij was als jonge tiener liever een judoka die ter afwisseling ook geregeld ging fietsen en daarbij merkte dat dit hem almaar beter afging. 

Wout Bosmans, hier nog in het mooie groen van Team Kempen, die hij inmiddels
heeft ingewisseld voor het overwegende blauw van Acrog-Tormans Balen.

Als eerstejaarsnieuweling was Wout nog niet aan winnen toe, zelfs een top vijf bleek vooralsnog te hooggegrepen. In de top tien parkeerde hij wel enkele keren en daarin spande een zevende plaats op het BK in Brasschaat de kroon

Zijn koersen reed hij vrijwel allemaal met de volle inzet uit en zoveel vlijt en volharding belandde in het blikveld van Acrog-Tormans, dat hem overnam van Team Kempen.

In zijn nieuwe uitrusting behaalde Wout een week na een 13de plaats in Brustem een eclatante overwinning op 80 concurrenten in Nieuwrode. Hij maakte er geen deel uit van de vroege ontsnapping maar reed er finaal naar toe en rekende ook af met zijn laatste aanklamper Dario Vermaelen.

Wout heeft geen hoge pet van hoogtemeters. Dat moet hem eerder tussen de oren dan in de benen zitten. In die context zou hij er goed aan om eens onder de taalgrens te duiken. 

Ook het tijdrijden (8ste in het PK, 21ste in het BK en 34ste in die van de West-Vlaanderen Tour) moet voor iemand met zijn gehalte meer zijn ding worden.

Voor verre verplaatsingen haalt Wout de neus niet op. Zo maakte hij in 2022 al meermaals zijn opwachting in Oost- en West-Vlaanderen. Komende zaterdag begeeft hij zich naar het 162 km. verre Ichtegem, de zondag daarop koerst hij in het nabijere Mol-Sluis en op de laatste zondag van maart af trekt hij een nog langere (178 km.) diagonaal door het Vlaamse land voor de Katjeskoers in Boezinge, de openingsmanche der Beker van België. 

Koersen is zijn passie maar nog langdurig niet ten koste van zijn boeiende studies aan het HT²O van Turnhout, waar hij de richting Science Technology Engineering Mathematics volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten