vrijdag 31 maart 2023

Thibaut en Thor willen 

mekaar vooral béter maken

 

Kun je een boeiender traject afleggen dan Thor Feyaerts (Betekom) als nieuweling aan het doen is? 

Thor zag een energieke winter aan de Blaarmeersen beloond met zes podiumplaatsen keer op keer na Il Imbatido Thibaut Van Damme

If you can’t beat him, join him … en dus koos Thor de zijde van Thibaut voor de titel in de madison.


Thor Feyaerts moest het in de Blaarmeersen keer op keer afleggen tegen Thibaut Van Damme maar in hun eerste wegkoers 2023 in Temse werd de rangorde omgekeerd. (foto Jean KNOP)

De frère-ennemis begonnen op 19 maart aan hun wegseizoen in Temse, waar Thor het zowaar haalde van Thibaut, met wie hij hetzelfde ‘sas’ deelt in de Topsortschool. Aandoenlijk hoe die twee met mekaar omgaan, mekaar uitdagen en bovenal beter maken, zowel in de koers als op school. Young partners in crime!

Ter afwisseling kwam Thor de volgende zondag terug uit op de dichtste ereplaats in Boezinge, waar Senne Brys zich voor hem wijselijk uit de voeten had gemaakt.   

Thibaut was daar ook maar niet zo lang als hij voor ogen had. Te licht gekleed moest hij na vier ronden helemaal onderkoeld afstappen. Een beginnersfout die zich niet mag herhalen in Zonnebeke (nu zaterdag), het PK tijdrijden komende dinsdag in Sint-Antelinks-Herzele en de interclub van Mouscron, de tweede manche van de Beker van België op paasmaandag, waar hij Thor terugziet die zondag koerst in Zoutleeuw. 

Het siert Thor dat hij Young Cycling Talent Demer & Dijle (Tremelo) trouw bleef ondanks een resem andere requests.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten