woensdag 8 maart 2023

Rik GOOSSENS 

met dank aan … Covid-19

 

Net als bij de elite 2 & beloften was er afgelopen weekend ook bij de junioren een niet meteen verwachte winnaar. Rik Goossens (Wiekevorst) voelde zich daartoe geroepen, hij klopte in Mazenzele zijn medevluchters Jules Bemong, Arne Heyse en Milan Heyninck met wie hij een halve minuut van de anderen en vooral van Nolan Huysmans wegreed.

Rik realiseerde het als neo-junior, wat het nog mooier maakt. Zijn generale repetitie in Rijkevorsel, waar hij op de 56ste plaats bleef steken, kondigde dit niet meteen aan maar Rik was boordevol vertrouwen na een ideale winter.

Hij leek vorig seizoen tot één van de betere nieuwelingen te kunnen ontwikkelen. Een tweede plaats (na Luca van der Veken) in Zoutleeuw en vooral een derde (na Lomme Van den Meerssche en Louis Weyts) in Herman Vanspringels Diamond insinueerden dat. Een nogal zware val in de massasprint der openingsrit van het Vermarc Project zorgde voor een kink in de kabel. Rik werd opgeraapt met een kapotte elleboog, brand- en schaafwonden over het hele lichaam. Die waren snel gelikt maar de schrik bleef langer hangen. Die bange nazindering bracht met zich dat hij niet hoger dan vierde plaatsen in Voortkapel en in Meer kon klimmen op de uitslagenladders. 

Rik koerst trouwens nog maar vanaf de zomervakantie van 2021 nadat hij een vaardig voetballer was bij SC Wiekevorst en ook met een tennisbal aardig overweg kon. Covid-19 belette de beoefening van deze sporten. Fietsen mocht nog wel. Dat deed Rik al langer maar nu stak hij enkele tandjes bij, waarbij hij ontdekte hoe vèr hij daarin kon gaan. Vanaf augustus reed hij enkele koersen waarbij vooral een zesde plaats in Herenthout aanmoedigde.

Wat hem in Mazenzele te beurt viel, staalt hem voor de volgende weken. Volgende zondag wenkt in Vollezele, met vooral de Congoberg, een traject dat hem misschien ligt om zijn gezelschap uit te dunnen. En na dergelijke aanloop houdt hij doorgaans meer dan wat over voor de laatste rechte lijn. Rik wil evenwel geen paard zijn dat men al lopende beslaat. De internationale 1.1 en 2.1 koersen moeten nog even wachten. Eerst wil hij Mazenzele bevestigen, (op 19 mei) zeventien jaar worden en zich prioritair focussen op zijn studies handel aan het H.Hartcollege in Heist-op-den-Berg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten