maandag 13 maart 2023

Reeds op de afspraak én in Kuurne én in Nokere

 

Jarige Lars VANDEN HEEDE

is een voorname kandidaat voor 

de Guido Reybrouck Classic

 

Lars Vanden Heede was in 2022 als neo-junior dé veropenbaring van de tweede seizoenshelft. Zijn lente daarentegen liep minder van een leien dakje met niettemin een zesde plaats in de Guido Reybrouck Classic en een achtste in de nationale tijdrit van Poperinge. 



Komend weekend is er opnieuw Damme mét een tijdrit, het onderdeel waarop hij zich tijdens het tussenseizoen extra toespitste. Indien de vorm en de andere omstandigheden van dan hem niet al te zeer in de steek laten dan is Lars een voorname kandidaat om zijn naam op het sprankelende palmares bij te schrijven. Wat er nog extra pigment aan geeft is dat hij op zaterdag de 18de achttien jaar wordt. 

Inzake het winnen van een tweedaagse is Lars al een beetje ervaringsdeskundig aangezien hij vorig jaar de Keizer van Koksijde won met de zware flandrienrit van en naar Pittem aan de basis, waarna hij ’s anderendaags in de korte tijdrit van Wulpen zijn leiderspositie consolideerde. Aansluitend werd hij tweede in La Philippe Gilbert met dezelfde totaaltijd als de Fransman Noa Isidore die meer punten bijeensprokkelde.

 

Lars is dit keer ook  uitstekend aan het seizoen begonnen met een zesde plaats in Kuurne en een tweede in Nokere, waar hij enkel voor Jed Smithson moest wijken. Die sakkerse Brit is geen onbekende voor Lars, vorig jaar stond hij ook al in Reningelst onder hem op het podium. Komend weekend hoopt hij die hierarchie om te keren en indien dat opnieuw niet zou lukken dan kan hij het stilaan hebben over zijn British black beast.

Lars werkt de komende weken nog meer attractieve 1.1-koersen af met daarin rood aangestipt Paris-Roubaix, onderdeel van de Nations Cup en dus met landenploegen te betwisten. Niet zijn clubleider Jo Van Gossum maar wel bondscoach Carlo Bomans moet hem daarvoor selecteren wat dus niet bij voorbaat vaststaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten