donderdag 30 maart 2023

Hij rijdt het hele seizoen als 15-jarige …

 Noah CONINCKX

winnen is zijn regel (nog) niet

 



Noah Coninckx (Helchteren) grossierde reeds als één van de jongste neo-nieuwelingen in (dichte) ereplaatsen, opgelijst met die ene overwinning in het voor hem verre (bijna 200 km.) Ledegem


Daarmee was de ban inzake overwinningen niet gebroken, ook al omdat hij op 22 mei in de spurt van het PK zwaar viel en daarbij een complexe enkelbreuk opliep die hem acht weken uit competitie hield, meer bepaald tot aan het BK in Brasschaat, dat te vroeg kwam. Er volgde wel nog een fraaie nazomer en herfst zodat hij met een geruststellend gevoel begon aan de winter, die hij zonder competitie maar met gerichte duurtrainingen doorbracht.

Noah mag op een overgeslaagde maart 2023 terugblikken, met een zevende plaats in de openingskoers te Brustem als minst goede resultaat. In zijn vijf volgende wedstrijden besteeg hij telkens het podium maar nièt de hoogste trede. Misschien overschat hij zijn sprint en onderschat hij zijn algemene capaciteiten om onderweg het verschil te maken. Aan zijn trainer Steven Scevenels om Noah ervan te overtuigen de koers zelf harder te maken in plaats van te ondergaan. Noah heeft het hardrijden in zich, anders was hij in 2021 met de 14-jarige aspiranten geen zesde geworden in het BK tijdrijden in Koksijde. 

Op 22 april (PK, helaas op dezelfde dag als de nationale tijdrit in Poperinge) en op 1 mei (BK in Waregem) krijgt hij de kans om zich als tijdrijder opnieuw te profileren. Ook de hoogtemeters mogen hem niet afschrikken.

Dat hij ook in de mooiste koersen voor niemand moet wijken bleek vorige zondag in de Katjeskoers van Boezinge, de openingsmanche van de Beker van België.  Hij deelde er het podium met Senne Brys en Thor Feyaerts. Een gemiddelde hartslag van 157 wijst erop dat hij niet het onderste uit de kan haalde.

Zondag is er La Pévèle Classic (Fr.) eraan, zijn kennismaking met de kasseien die misschien zijn natuurlijke bondgenoten worden om afstand te nemen.

Hou er evenwel ook wat rekening mee dat Noah (°29.11.2007) het hele seizoen als 15-jarige doormaakt. Genetisch is hij zelfs nog jonger want met zijn zus Nomi en broer Nio onderdeel van een drieling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten