woensdag 29 maart 2023

Met Steffen DE SCHUYTENEER 

dé uitblinker der internationale junioren

 

Jarno WIDAR outstanding 

in de Pays de la Loire

 



Na de ploegentijdrit in de Tour du Bocage et de l'Ernée 53 (een Franse tweedaagse in het departement Mayenne en région Pays de la Loire) zag het er beroerd uit voor Kamiel Eeman (die de zaterdagrit had gewonnen) en Jarno Widar die in de tussenstand naar de vierde respectievelijk vijfde plaats teruggezakt waren op een kleine minuut van de nieuwe leider Clément Sanchez (Fr.). Die had op zondagmorgen met SCO Cyclisme Angers de ploegentijdrit (20 km.) afgetekend gewonnen en waarin Crabbé Toitures - CC Chevigny pas zevende werd op ruim een minuut.

“Door het slechte weer in maart hadden we dat specifieke onderdeel nog niet afdoende kunnen inoefenen”, ziet ploegleider Jo Van Gossum als oorzaak.

Crabbé Toitures - CC Chevigny leek daarmee uitgeteld voor de individuele eindzege. Dat was evenwel zonder de waard-Widar gerekend.



Op een met veel hoogtemeters bezwangerd traject begon Jarno aan een lange solo naar de finish in Châtillon-sur-Colmont, die hij bereikte met zowaar 3’32” voorsprong op het uitgedunde peloton, waarin zijn kompanen Kamiel Eeman, William Graff, Mathijs De Clercq en Nio Vandevorst het tempo drukten.

Waar zal dat eindigen met de (nog het hele seizoen) 17-jarige Limburger (Wellen)? Hij excelleerde ook al (bijna twee minuten voorsprong) in Kuurne, waar Steffen De Schuyteneer, die andere absolute uitblinker van het seizoenbegin, er wel bij was en derde werd.

Jarno en Steffen hebben mekaar na Kuurne niet meer teruggezien en dat zal ook op paaszondag in Paris-Roubaix nog niet het geval zijn. Steffen heeft daar een topic van gemaakt terwijl Jarno er niet voor geselecteerd werd volgens de niet onlogische inschatting dat hem daar als pluimgewicht weinig zou weggelegd zijn.

“Jarno voelt zich aangesproken om te bewijzen dat hij het ook op de kasseien kan”, meldt Jo Van Gossum “en dus rijdt hij komende zondag La Pévèle Classics (Fr.) eveneens in de Hel van het Noorden."

De Schuyteneer en Widar werden vorig jaar miskend door bondscoach Carlo Bomans, die hen zelfs niet overwoog voor het WK in Wollongong. Voor de nationale selectie zijn ze dit jaar incontournable zijn. De plooien zijn ook gladgestreken en dus nemen Jarno en Steffen allicht samen deel aan manches in de Nations Cup: de Eroica Siena - Montalcino (23 april), de Libarazione di Roma (24 april), Course de la Paix (Tsj., 4-7 mei).

Zaterdag wordt het drummen in Varsenare, de enige locatie in Vlaanderen waar de junioren komend weekend aan de bak kunnen. Zij die er tevergeefs op de wachtlijst staan kunnen diezelfde namiddag eventueel terecht in Bury (Henegouwen) maar ook daar kan het bij voorbaat volle bak zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten