donderdag 2 maart 2023

Exit koers in Reningelst

… hoe jammer is dit?!

 

De Trofee van Vlaanderen voor junioren en de Internatie voor elite 2 en beloften in Reningelst, voorzien op woensdag 26 respectievelijk donderdag 27 juli, zullen alvast dit jaar geen doorgang meer vinden maar je mag er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van uitgaan dat dit een definitieve exit zal zijn. Dit komt hard binnen voor mensen die er al decennialang een vaste afspraak hadden.

Beide koersen ontstonden onder die naam in 1974 en kunnen bogen op anciënniteit en status maar de gouden jubileumeditie zal alvast niet voor dit jaar zijn en allicht ook nooit meer daarna.

Het wielrennen heeft het dorp Reningelst indertijd op de nationale kaart gezet, al kon je er de laatste jaren niet naast kijken dat de publieke belangstelling flinterdun was geworden in vergelijking met tijdens de vorige eeuw toen ze zich rijendik verdrongen in de aankomststrook enop het parcours.

Had men niet één van de twee topkoersen kunnen redden en dan vooral de Trofee van Vlaanderen voor junioren? Indien niet, kan Menen-Kemmel-Menen niet min of meer in de plaats komen? Deze 1.1 is dit jaar voorzien op zondag 9 juli maar heeft zware concurrentie van de vierdaagse Sint-Martinusprijs van Kontich, die op donderdag 6 juli begint en op zondag 9 juli (de dag van Menen) eindigt.

Die medediging zou bezworen zijn indien Menen twee zondagen opschoof naar zondag 23 juli, wat de kwaliteit van het deelnemersveld zou ten goede komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten