dinsdag 7 maart 2023

Lang geleden smààkt dubbel zo zoet

 Ook Pieter VAN LAER kan nog winnen!

 

Voor Pieter Van Laer (Zoersel) was het al van 12 september 2020 geleden dat hij als tweedejaarsjunior in Heultje-Westerlo won van Gianluca Pollefliet en van Dries De Pooter, die acht dagen later in Koksijde kampioen van België zou worden.



Pieter wilde als tweedejaarsbelofte in 2022 stappen zetten. Een vroege derde plaats in Brustem en een elfde in Zepperen kondigden een fraaie lente aan tot een zware val in de Omloop van het Waasland zijn elan onderbrak. Tijdens de aansluitende weken liep het voor geen meter maar het overkwam hem op het minst ongeschikte moment want in mei-juni ging al zijn tijd en moeite naar zijn studies ... geneeskunde!

Covid-19 sloop er aan het begin van de zomervakantie ook nog tussen en pas tegen de Ronde van Oost-Vlaanderen keerde de optima forma terug. Hij begon aan het afsluitende weekend als zevende in de tussenstand die hij nog wat wilde oplijsten maar tijdens de slotdag in Merelbeke viel hij nogal zwaar, schoot er een kleine twee minuten bij in met een duik naar de zestiende eindplaats voor gevolg.

De gekneusde heup bezorgde hem nogal wat naweeën zodat zijn seizoen in mineureindigde met enkel nog een vijfde plaats in de GP John Hannes, een nieuwe interclub in Erpe-Mere.

Uithuilen en herbeginnen dan maar en met een prille zege in Zepperen die hij wil bevestigen in de Omloop van het Waasland in Kemzeke, de Zuid-Kempense Pijl in Mol-Sluis en de Wim Hendriks Trofee in Koewacht (Ned.). 

Daarna wenken stilaan zijn derde eindexamens geneeskunde die sowieso volstrekte prioriteit krijgen.

Pieter wil dus zijn jongensdroom, hoe kort die ook zou zijn, blijven najagen en meer dan even aan het profbestaan nippen om er in het algemeen een nog sterkere mens van te worden. 

Pieter is niet de enige die het spagaat koersen-geneeskunde volhoudt. Ook onder anderen Rune Herregodts, Wannes Heylen, Vincent Van Hemelen en Thiemen Vanderplasschen doen dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten