zondag 11 oktober 2020

 Jelle WALLAYS géén titelverdediger in Paris-Tours

Met Lotto-Lelangue gaat het van kwaad naar erger

 

 

John Lelangue heeft verbaal gereageerd op de klaagzang van Lotte Kopecky in ‘Extra-Time Koers’ van vorige woensdag. In de nadagen liet ‘mister John’ weten dat het vanaf 2021 de bedoeling is dat de rensters het inzake verloning, materiaal, begeleiding en omkadering de komende jaren beter zullen hebben. Hij bekent dus dat het niet zo was. Lotte Kopecky (die wijselijk overstapt naar CCC-Liv) zal graag vernomen hebben dat dit nu plots allemaal kan. Zij was het vlaggenschip van een vloot die zonder haar niet al te veel voorstelt (sorry Jesse Vandenbulcke en Julie Van de Velde) die Kurt Van de Wouwer in een tweespan met Annelies Dom moet sturen. Juist de Kurt, die de handen meer dan vol heeft met de u23.

 

Tim Wellens is een gentleman. Hij verdedigde zijn betaalheer die volgens hem veel te zwaar onder vuur lag. Dat zal meer van hoofde (hij moest nièt inleveren) dan van harte zijn. Zijn kompaan Thomas De Gendt moest wel inleveren en hun buddy Tosh Van der Sande moet allicht naar een ander team uitkijken.

John Lelangue van zijn kant zou het kernprobleem van Lotto-Soudal beter benoemen: met John Degenkolb en Philippe Gilbert heeft hij twee peperdure dertigers binnengehaald die allesbehalve renderen. Beiden werden al op de openingsdag van de Tour uitgeschakeld. Gilbert brak een knieschijf, hervatte vrij gauw maar startte niet meer in de derde rit van de BinckBank Tour. Ik vrees dat hij aan de bonusjaren van zijn pensioensparen begonnen is. Hierna volgen er nog twee lucratieve jaren die de kwalitatieve continuïteit van Lotto-Soudal hypothekeren. Stan Dewulf (-> AG2R-Citroen) ontglipte Lotto-Soudal. Tosh Van der Sande en Jelle Wallays lijken de buitenwacht te krijgen. In hun plaats werden een tiental overwegend getalenteerde youngsters aangeworven. Hebben zij, zoals Florian Vermeersch wèl, volgend seizoen al wat te zoeken in de World Tour?  

Lotto-Soudal is er vandaag niet bij in Paris-Tours. Titelverdediger Jelle Wallays verkeert weliswaar niet in allerbeste doen maar zelfs indien wel dan nog zou men daar met hem geen rekening hebben gehouden want ook voor Gent-Wevelgem wordt hij over het hoofd gezien, zo ook voor de Vuelta. Jelle was afgelopen jaren zijn contract overwaard. Hij won vooral Paris-Tours in 2014 en in 2019, Dwars door Vlaanderen 2015 en een rit in de Vuelta van 2018. Bij de uitgang wacht hem géén gouden handdruk. Hopelijk komt hij, met onder anderen Tosh Van der Sande, mooi terecht bij Circus - Wanty Gobert, dat als neo World Tour Team zulke beslagen renners heel goed kan gebruiken.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten