woensdag 21 oktober 2020

 Windkr8 kan klemtoon verleggen in Brugge - De Panne

Overleeft Caleb EWAN 

desondanks De Moeren?

 

In het ‘nieuwe normaal’ is Brugge - De Panne vandaag de Vlaamse Sluitingsprijs, die deze van Putte-Kapellen evenwel sportief vèr overstijgt want een volwaardige manche van de World Tour en daarin evenveel waard als de Omloop en Dwars door Vlaanderen van en naar Waregem.

Brugge - De Panne staat (zoals destijds de Driedaagse van De Panne - Koksijde) overwegend garant voor een massaspurt of het zou moeten zijn dat de aangekondigde windkr8 waaiers trekt tijdens de drievoudige passage door De Moeren en de gelederen uitdunt tot Mathieu van der Poel (met vooral Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch in steun) er als de snelste in een uitgedunde hoofdgroep overblijft. Hij zou voor velen de ideale winnaar zijn en hij zal wel niet begeven onder het gebeuk van Deceuninck-Quick.Step dat met Kasper Asgreen, Tim Declercq, Yves Lampaert en Florian Sénéchal, een onnavolgbaar kwartet evenwel zonder bolide zodat ik vooral van de Fransman verwacht dat hij er alles zal aan doen om zich uit de voeten te maken voor de bolides

En dan wordt in de eerste plaats Caleb Ewan bedoeld, ook hij zou geruggesteund door zijn kompaan John Degenkolb zou voor velen een gewenste winnaar zijn al moet hij dan wel voorbij onder anderen Niccolo Bonifazio, Bryan Coquard, Alexander Kristoff, Christophe Laporte, Tim Merlier, Oliver Naesen, Mike Teunissen, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Matteo Trentin, Anthony Turgis, Max Walscheid, Sasha Weemaes, … 

Voor de allicht afzwaaiende Mark Cavendish zal deelnemen wel essentiëler zijn dan dicht eindigen.


Ook benieuwd hoe een eventuele massaspurt zal gehomologeerd worden daags na de nogal strenge declassering van Jolien D’hoore, waarmee men een lastig precedent kan gecreëerd hebben. Ik wil het nog eens zien of men met dezelfde gestrengheid een licht zwenkende winnaar met naam en faam zal declasseren. Van mij mag het best indien men het, anders dan de VAR in het voetbal, consequent toepast.

 

Hoe dan ook: het geesteskind (de oorspronkelijke Driedaagse van De Panne - Koksijde) van Bernard Van de Kerckhove (die in 2015 overleed) is in de goede handen van Bruno Dequeecker en zijn staff. Ik had nooit gedacht wel altijd gehoopt dat zij het World Tour - statuut zouden kunnen afdwingen. Zelfs de beginselvaste Bernard zou er vrede mee gehad hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten