zaterdag 12 juni 2021

Andreas KRON is

géén one hit wonder


Drie maanden nadat hij ook al de openingsrit der Volta a Catalunya won heeft Andreas Kron een dagzege in de Tour de Suisse op zijn palmares mogen bijschrijven.

De 23-jarige Deen verwierf het na de terechte declassering van de ouwe rot en 34-jarige ex-wereldkampioen Rui Costa die zijn vluchtgezel de zegepas afsneed nadat die een verloren positie alsnog rechtzette. Kron was ontegensprekelijk de beste van de drie overlevende vluchters van de dag. Hij moest helemaal buitenom en was Costa aan het passeren tot die hem abrupt coupeerde. Vroeger zou men dit door de vingers hebben gezien maar voortaan wil men een krachtig signaal “blijf op je lijn!”.

 

Het viel Lotto-Soudal in Zwitserland te beurt een klein uur nadat Caleb Ewan in Scherpenheuvel-Zichem de derde rit in de Belgium Tour had gewonnen. Lotto-Soudal vecht dus krachtdadig terug na een vertwijfelde lente, die vooral werd ingekleurd door de twee dagzeges van Caleb Ewan in de Giro. De zegeteller staat inmiddels op negen en dat zijn er slechts vier minder dan over het hele weliswaar gebalde 2020. 

Lotto-Soudal is dus aan een heropstanding bezig die duurzaam zal zijn indien het de toekomst laat preveleren op het (dure) verleden. Met onder anderen Kobe Goossens, Sylvain Moniquet, Harm Vanhoucke, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en vanaf 2022 misschien al met Ramses Debruyne, Arnaud De Lie en hopelijk Robbe Ghys kan het een nog performanter effectief uitrollen. Om dat doel te dienen zal aan de ploegleiding moeten gesleuteld worden en dan heb ik het niet over de sportieve cel maar over het management. Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Tosh Van der Sande, Tim Wellens, ... zijn er ook nog steeds om te scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten