donderdag 10 juni 2021

Voor Remco EVENEPOEL zal àlles helemaal volgens plan verlopen

 

What doesn’t kill him makes him only stronger, orakelde ik in de nadagen van Remco’s opgave in de Giro. 

Tien dagen later stond hij op in de Elfstedenronde van en naar Brugge als de gangmaker van het peloton dat hij op slot hielp houden om de sprintkansen van Mark Cavendish te vrijwaren.

De Giro heeft Remco oneindig veel deugd gedaan. Er ligt weer een laag meer buffer op zijn mindset. Nu kan hij eindelijk de draad, die vorig jaar op de Mur de Sormano zo abrupt knakte, heropnemen. Om het eufimistisch te stellen: de kans is niet denkbeeldig dat hij binnen de week de Belgium Tour wint én kampioen van België tijdrijden wordt, belangrijke steunpunten op de snel kortende weg richting Tokio. Daarna wenkt in de Vuelta allicht zijn revanche in een grote ronde die hem tevens op scherp zal zetten voor de zogenaamde kampioenschappen van de wereld in Vlaanderen tijdens de voorlaatste week van september.

 

In de openingsrit van de Belgium Tour is, net als twee jaar geleden in een gelijkaardige rit, gebleken dat Remco ook het Vlaamse werk aankan. Het zal er hem weliswaar aan explosiviteit mangelen om het à la Van Aert of à la van der Poel af te maken. Die onvolkomenheid zal zich evenwel niet gauw stellen want de Ronde van Vlaanderen past niet meteen in het kraam van deze notoire klassementsrenner.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten