maandag 7 juni 2021

Sky -> Ineos almaar meer het Manchester City van de koers


Van 2016 tot en met 2020 heeft Sky -> Ineos zeven van de vijftien grote ronden gewonnen. Met Egan Bernal in de recente Giro daarbovenop wordt dat net de helft.

De Ineos Grenadiers beschikken over een nog rijker arsenaal dan indertijd de grondtroepen van Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Eddy Merckx, die als notoire winnaars evenzeer door de beste helpers omringd werden.

De Britse dominantie is nòg ingrijpender en zal eerder toe- dan afnemen want David Brailsford houdt ook nog een zekere Tom Pidcock achter de hand. Met een budget dat ruim het dubbele is van vrijwel alle andere World Tour Teams kunnen de Ineos Grenadiers aanwerven à la carte.


Ziedaar het recht van de rijkste, dat stilaan de ogen uitsteekt en dat niet vrij is van vervélende nevenwerkingen. In de Giro draaiden tien (!) van de echappées bidon op een welslagen uit omdat Ineos het peloton verlammend in zijn greep hield. Tijdens het afsluitende weekend in de Italiaanse Alpen werd er ook Simon Yates en Damiano Caruso weinig in de weg gelegd zoals wel Joao Almeida die geen partner in crime was. In het Critérium du Dauphiné was het nauwelijks anders. Zo kreeg Mark Padun tot tweemaal toe een vrijgeleide in de Franse Alpen.  

Goed dat de Slovenen er daar bijkomen of de Ineos Grenadiers hadden ook de 108ste Tour onder curatele gesteld. Met vooral Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Geraint Thomas, … zullen ze het sterkste collectief uitrollen maar de definitieve maillot jaune zal net als in 2020 te hooggegrepen zijn. Het doet opnieuw denken aan Manchester City dat de finale van de Champions League smadelijk verloor van Chelsea. Hopelijk krijgt de Tour een minder armtierig verloop dan de belangrijkste clubdag van het almaar stuitender miljardenspelletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten