zaterdag 19 juni 2021

Nergens voor nodig:

hij zit bij Deceuninck - Quick-Step gebeiteld

 

Iedereen wil zich moeien 

met de handel en wandel 

van Remco EVENEPOEL  

 

Uiteraard mag ook ‘hij’ zijn mening hebben over de opmars van Remco Evenepoel, die exact 300 dagen na zijn doodsmak op de Muro di Sormano een dagzege behaalde in de Belgium Tour en die daar vier dagen de eindzege aan toevoegde.

Maar wat Michel Wuyts uitkraamde (“De elasticiteit die uitgaat van zijn dijspieren is nog niet zoals ze moet zijn. Wat de omzetting van kracht in snelheid betreft, is er nog een weg af te leggen”) was volgens ploegleider Tom Steels ongepast en gratuit.

Beseft Michel wel vanwaar de pas 21 jaar geworden ket komt?

Hij zat pas vanaf maart deftig op de fiets en die van de tijdrit met de typische houding kwam nòg làter. Een conditionele achterstand van zes maanden helemaal wegwerken in half zoveel tijd? Onmogelijk!

Hij werd zogezegd voor de leeuwen gegooid in de Giro en deed het daar de eerste tien dagen wonderbaarlijk goed. Zelfs uit de zware beproeving die daaropvolgde, kwam hij fysiek en mentaal sterker. 

Zeven dagen na zijn terugkeer uit Italië was hij de lokomotief van het peloton der Elfstedenronde die zijn kompaan Mark Cavendish tot op luttele centimeters van de zege bracht. 

De aansluitende Belgium Tour zette hij vanaf de openingsdag naar zijn pedalen. Voor sommigen was het niet genoeg: zijn eindzege werd 'maar' opgelijst met minieme winst in de tijdrit van Yves Lampaert, die hem zes dagen later uit de driekleur hield, waarbij vanuit ‘een bepaalde hoek’ zelfs werd geopperd of Remco in Tokio wel wat te zoeken heeft? 

Wie verzint zoiets op zowat vijf weken van de Olympische tijd- en wegrit?


Dit gaan we alvast nièt doen: Remco opvoeren als favoriet voor het BK van morgen in Waregem maar als de geringste kans zich aandient dan zal hij die met beide benen grijpen zoniet de blauwe loper uitrollen voor een kansrijkere kompaan. Dat zou dan al de elvendertigste overwinning van zijn team zijn, op deze zaterdag staat de teller op 31.

Daarna volgt, in de aanloop naar Tokio, een hoogtestage en tijdens de nazomer wenkt allicht de Vuelta.


Iedereen wil zich moeien met de handel en wandel van Remco Evenepoel. Dat is nergens voor nodig want bij Deceuninck - Quick-Step beschikt hij over de perfecte uitvalsbasis om zijn doelstellingen waar te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten