woensdag 23 juni 2021

 

Sean KELLY neemt het té 

gratuit op voor Sam BENNETT

 

Aandoenlijk hoe Sean Kelly het opneemt voor zijn landgenoot Sam Bennett bij diens vaandelvlucht voor de Tour.

Volgens Kelly hebben de oprispingen van Patrick Lefevere te maken met het feit dat Sam van ploeg zal veranderen. Sean zou beter moeten weten. Patrick heeft er nog nooit moeite mee gehad dat één van zijn coureurs The Wolfpack verliet omdat hij de verloning niet kon of wilde geven die hij elders wel kan opstrijken. 

Het is evenwel de manier waarop Sam Bennett opstapt: onbereikbaar zijn en zich achter een twijfelachtige knieblessure verschuilen om niet voor de Tour weerhouden te worden waarin hij dreigde af te gaan als een gieter.

Indien Bennett een dankbaar individu is dan vecht hij, na een verhelderend gesprek met Lefevere, tijdens de nazomer en de herfst terug om zijn lopend contract in 2021 te valoriseren.

Kelly denkt er anders over: 

"Patrick is ontgoocheld dat Sam in 2022 niet meer voor Quick-Step rijdt en wil op die manier terugslaan. Dat is geen nieuw fenomeen bij managers die een grote naam verliezen."

Straf dat Kelly het bestaat om Lefevere op die manier te kapittelen. Met welke opstappende coureurs had de Roeselaarse tycoon ooit problemen? 

Sean Kelly was als renner geen moeilijke jongen. Hij was een hondstrouwe discipel die qua contracten nooit het onderste uit de kan haalde, anders had hij voor Italia gekozen. Hij had het meer voor rustige vastigheid en bleef vanaf 1976 onder de hoede van zijn adellijke mentor Jean de Gribaldy tot de in 1987 verongelukte. Ook daarna liet Kelly zich op weinig verloop voor gold digging betrappen. Sam Bennett mag dat laatste wel maar inzake gedragscode kon hij zijn illustere landgenoot als voorbeeld nemen. Dat had Sean ook beter aan Sam gezegd in plaats van Patrick Lefevere zo ondoordacht te kapittelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten