donderdag 10 juni 2021

Het huzarenstuk van Robbe GHYS en Gianni MARCHAND kan niet genoeg belicht worden

 

 

Het is an sich al een knalprestatie om de ijlende Remco Evenepoel gedurende dertig kilometer te kunnen volgen.

Robby Ghys en Gianni Marchand brachten dat huzarenstuk voor mekaar nà een voorafgaande aanval van 140 kilometer, waarvan Victor Campenaerts geen deel uitmaakte. De werelduurrecordhouder kon Evenepoel volgen naar de overlevende vroege vluchters Ghys en Marchand maar verkrampte tot achter de oren en moest zelfs even afstappen, even choco als twee jaar geleden toen hij tijdens een equivalente rit naar Zottegem in het decor belandde.

Philippe Gilbert geraakte niet tot bij Remco en kreeg Davide Ballerini als blok aan het been mee. De winnaar van de Omloop verkrampte nog eerder dan Campenaerts. 

 

Eén en ander zegt behalve over die van Remco Evenepoel eigenlijk nòg méér over de prestatie van Robby Ghys en Gianni Marchand. Wat zij richting Maarkedal opbrachten, zullen bitter weinigen hen nadoen.

 

Robbe Ghys, die van Genk naar Brakel uitweek, is een uitgesproken baanrenner met de focus op de Olympiade van Tokio. Dat die in 2020 uitgesteld werd, zorgde voor een jaar stilstand in zijn ontwikkeling als wegrenner. Hopelijk levert dat, met good old Kenny De Ketele als kompaan, Olympisch goud op in de madison, waarna Robbe in één of ander World Tour Team (Lotto-Soudal?) goed terecht komt.

 

De 7,5 jaar oudere Gianni Marchand geniet minder aanzien. Hij werd pas op zijn 25ste contractrenner en moest tevreden zijn met het continentale niveau. Cibel was helemaal een beproeving die hem niet belette om er het allerbeste van te maken en dat vooral in 2018 als winnaar van de Flèche du Sud en van Paris-Mantes en als zesde in de Belgium Tour, een prestatie die hij nu al overtroffen heeft en dat hij de komende dagen verder wil oplijsten. Het is overduidelijk dat Gianni véél méér en béter verdient dan het continentale niveau waarin hij opgesloten zit. Op een rijtje zetten hoeveel kilometer hij in de aanval reed, is onbegonnen werk maar zie waartoe dat eindelijk leidde: 9 juni 2021, ook de datum dat de horeca volledig heropende, werd de mooiste koersdag van zijn leven. 

En doe vooral niet al te meewarig over de 31-jarige Aartrijkenaar die een bachelor bedrijfsmanagement (sport & cultuur) achter de hand houdt en mede door het harde wielrennen gestaald zal zijn voor het algemene leven.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten