dinsdag 15 juni 2021

Richard CARAPAZ 

wordt voor Ineos een belangrijke schakel, niets meer / niets minder

 

Richard Carapaz was de jongste drie jaar de absolute runner up onder de klassementsrenners. 

Ca-ra-paz, een Ecuadoriaan godbetert, het had veel van een curiosum

Het scheelde evenwel amper 25” of die oorspronkelijke vreemde eend in de bijt had anderhalf jaar na de Giro ook de Vuelta gewonnen. Tussendoor bleef hij in de Tour van 2020 steken op de 13de plaats. Dat moet over een maand beter en hij lijkt ook aardig op schema om zelfs voor de definitieve maillot jaune in aanmerking te komen. In de Tour de Suisse hield hij een fraaie stijloefening met een dagzege in Leukerbad en bleef tijdens de slotdagen overeind in Andermatt, waar enkel de 34-jarige Rigoberto Uran nog in zijn buurt kwam. 

Een uitstekende job dus maar om hem meteen op te voeren tot één van de grote favorieten voor de Tour lijkt mij vrij voortvarend. Wat wel vaststaat, is dat hij een belangrijke schakel wordt in het raderwerk van de Ineos Grenadiers om het Sloveens onderonsje te verstoren. De 28-jarige Ecuadoriaan boft dat hij deel uitmaakt van het Britse collectief, dat dit seizoen nog vier andere rittenkoersen in de World Tour won: de Volta a Catalunya (Adam Yates), de Tour de Romandie (Geraint Thomas), de Giro d’Italia (Egan Bernal) en het Critérium du Dauphiné (Richie Porte). 

Daar wil general manager Dave Brailsford maar al te graag de Tour al voor de achtste keer in de tien jaar aan toevoegen. Goed dat Tadej Pogačar en Primož Roglič er zijn of het Manchester City van de koers reed ‘hors concours’ en stond garant voor een overwalk

Remember dat het ook nog de 21-jarige Tom Pidcock achter de hand houden. In afwachting van diens debuut in de Tour zijn behalve Richard Carapaz ook Jonathan Castroviejo, Rohan Dennis, Tao Geoghehan Hart, Michal Kwiatkowski, Richie Porte, Luke Rowe en last but ot least de 35-jarige Geraint Thomas de andere ijzers in het vuur, waarbij Egan Bernal, Filippo Ganna, Daniel Felipe Martinez, Gianni Moscon en Adam Yates dus aan de kant wordt gehouden.

De controversiële Richard Carapaz wordt een interessante speler om Tadej Pogačar en Primož Roglič, individueel de besten, in verlegenheid te brengen en het impact van de afsluitende tijdrit van 31 km. te anticiperen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten